<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 22-12-2014

ICA-handlare i Värmland går in i ett större samarbete med Team Rynkeby

På bara en vecka har en grupp av handlare i Värmland, tillhörande den svenska dagligvarukedjan ICA, samlat in drygt 100 000 kronor till Barncancerfonden genom försäljningen av Team Rynkeby plastpåsar till fördel för Barncancerfonden.

ICA-handlarna i Värmland kommer sannolikt att stå bakom en av de största sponsringarna för Team Rynkeby Sverige 2015.

De har producerat inte mindre än 250 000 Team Rynkeby plastpåsar som säljs i 26st ICA-butiker i Värmland fram till slutet av februari.

Kunden som väljer påsen betalar 5kr, efter moms på 1kr och inköpskostnad på 40öre så går 3,60kr direkt till Team Rynkebys insamling till Barncancefonden.

Detta innebär att om alla påsarna säljs så kommer Team Rynkeby att få en sponsring på inte mindre än på mellan 600.000-900.000kr beroende på svinn etc.

- Det är imponerande och vi är djupt tacksamma för det engagemang som ICA-handlarna i Värmland har valt att sätta i vårt projekt. Inte bara är det en otrolig mängd sponsring till Barncancerfonden, men Team Rynkeby får också otroligt fin exponering i Värmland, säger Brian Sehested, teamchef för Team Rynkeby Jönköping, teamet bakom avtalet med handlarna.

100 000 kr på en vecka
Under den första veckan har försäljningen av påsarna redan gett mer än 100 000 kronor i sponsring till Team Rynkebys insamling.

- Kunderna har tagit emot vårt samarbete otroligt väl och har aktiviteten har skapat ett stort intresse av vad Team Rynkeby är för ett projekt. Det råder ingen tvekan om att detta initiativ kommer att sprida budskapet om Team Rynkeby i hela Värmland, säger Jan-Inge Dahlman, köpman i ICA-kedjan och en del av Team Rynkeby Jönköping.

Förutom plastpåsarna har ICA-handlarna i Värmland även köpt annonser i regionala medier som berättar om Team Rynkeby samling och ICA-butikernas stöd.

- Vi har stöttat Barncancerfonden 20 år så det är inte nytt för kedjans handlare att stödja kampen mot barncancer. Det är en viktig sak och vi är stolta över att bidra till kampen på det här sättet, säger Jan-Inge Dahlman.

Team Rynkeby har redan 333 företag som valt att sponsra Team Rynkebys projekt i Sverige 2015 - teamen stänger för Guldsponsring (möjligheten att ha logo på teamdräkten) den 31 januari 2015.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram