<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 19-03-2021

Insamlingsinitiativet Tabata of Hope satsar på världsrekord

Den 17e april planeras det digitala tränings- och insamlingsinitiativet Tabata of Hope att gå av stapeln. Målet med evenemanget är att samla in minst 150 000 kronor till Barncancerfonden, genom Team Rynkeby - God Morgons insamling. Samtidigt satsar man på att arrangemanget blir ett världsrekord. Under pandemin har det satts käppar i hjulen för insamlingsevenemang, något som givetvis även påverkat deltagarna i Team Rynkeby - God Morgon. Men under året har det tagits fram en hel del olika digitala initiativ, för såväl deltagarnas egen träning, men även evenemang med insamlingssyfte. Ett av dem är initiativet Tabata of Hope. Idén föds

Under pandemins start fick energibolaget Öresundskraft styra om sina fysiska tabatapass till digitala alternativ. Karin Lundqvist som höll i passen noterade att den digitala varianten erbjöd fler människor än tidigare att delta, eftersom det i ett digitalt gym finns obegränsat med platser. Gemenskapen växte och ”Digital.Tabata” var född. Idag tränar mer än 400 deltagare regelbundet tillsammans vid datorn. Samtidigt hade Team Rynkeby - God Morgon Lund behov av att hitta nya smittsäkra sätt att träna tillsammans samt nya sätt att samla in pengar till Barncancerfonden. Därmed blev Digital.Tabatas digitala träningspass lösningen på lagets behov av en coronasäker vinterträning. Därefter föddes även idén om hur träningsformen kunde bli en del av insamlingen, och därmed skapades initiativet Tabata of Hope. 
Om Tabata of Hope
Tabata är högintensiv träning där man växlar mellan aktivitet och vila under ca 30 minuter. Övningarna består av både styrkeövningar och pulshöjande övningar och är utvalda för att passa alla oavsett tidigare träningserfarenhet. Det gör att alla kan vara med oavsett tidigare träningsvana. 


”Det är så roligt att det skapas digitala ambitiösa initiativ från deltagarna och att drivkraften att samla in pengar är fortsatt stark, trots pandemin. Nu mer än någonsin är det viktigt att vi hittar sätt att aktivera oss fysiskt, så detta är ett fantastiskt arrangemang både för deltagare i laget och övriga samhället, säger Paul Cronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon Sverige. 


Så anmäler du dig

För att delta i evenemanget så anmäler du dig genom att donera minst 100 kronor till Barncancerfonden, via Team Rynkeby - God Morgon Lunds insamling. Det gör ju genom att Swisha 100 kronor eller högre valfritt belopp till 123 120 99 98. Samtidigt är du med om möjligheten att ingå i ett världsrekord.

Läs mer om evenemanget här: www.digitaltabata.se/tabataofhope2021

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram