<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 05-12-2017

Insamlingssuccé för Swish-fredag

Det ska vara enkelt att bidra till ett välgörenhetsprojekt. Det var grundtanken bakom insamlingssuccén Swish-fredag - ett initiativ från två deltagare i Team Rynkeby - God Morgon Malmö, ett koncept som nu fångats upp av ett flertal andra svenska lag.

Konceptet går ut på att man under en timmes tid, mellan klockan 20.00-21.00 under den första fredagen i månaden uppmanar följare i sociala medier att swisha in en slant till Team Rynkeby - God Morgons insamling via betalningsappen Swish. Deltagarna i lagen använder såväl lagets egna Facebook- och Instagram-konton som sina privata kanaler. Initiativtagarna Martin Baggio Bach och Emma Baggio Book, som både deltar i Team Rynkeby - God Morgon Malmö som cyklister i år, har tidigare testat insamlingsmetoden med stor framgång. - Vi har tidigare drivit ett projekt, som vi kallade ”Spring för livet”, där vi använde sociala medier som insamlingskanal, vilket fungerade väldigt bra, berättar Martin Baggio Bach. Tanken var att hitta ett enkelt sätt att bidra till insamlingen, men utan att behöva anmäla sig eller delta i loppet. Människor är givmilda och vill gärna skänka pengar, men man behöver göra det så enkelt som möjligt och ta bort onödiga hinder.Stor utvecklingspotential
Swish-fredag testades av TR-GM Malmö första gången dagen innan välgörenhetsloppet Run of Hope, vilket genererade i 14 000 kronor. Månaden därpå hakade fler lag på och gjorde samma sak i sina sociala medier. Under endast tre fredagar har det samlats in 140 000 kronor, när man satsat på att gemensamt uppmana följare att skänka en slant. Det handlar om små som stora bidrag, allt från 20 kronor upp till 3000 kronor från extra generösa givare.

- Jag tror att ”Swish-fredag” har grym utvecklingspotential, säger Martin. Om alla lagen skulle uppmana sina följare att swisha in en slant under fredagskvällen, skulle det potentiellt generera i en kvarts miljon per tillfälle. Det är så enkelt att swisha in pengar när man sitter i soffan under Idol och ändå knappar på mobilen, men det krävs en påminnelse och uppmaning.Pågår fram till checköverlämningen

Martin berättar att de har ambitioner om att fortsätta med Swish-fredag fram till Tour de Paris, men även efteråt och fram till den dagen insamlingen stängs och checken lämnas över till Barncancerfonden. Följ lagens sidor på Facebook för att följa insamlingen.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram