<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 13-07-2016

Teamet bakom cykelteamet

Team Rynkeby Värmland började dagen med lovande utsikter för sol, men har under onsdagen fått trampa sig igenom ett rejält skyfall. Dagens etapp började i Bocholt, Tyskland och avslutades i Maasticht, Nederländerna.

Etapp 4: Stämningen var på topp när det trampas iväg mot dagens slutmål, Maastricht. I fikapauserna spelas värmländska favoriter i högtalarna, som deltagarna har fått vara med och välja själva. Nicklas Tuvebrink är en av årets deltagare. Han bär likt resten av laget en pin på bröstet, som visar bilden av en kvinna, klädd i Team Rynkeby-klädsel.

- ”Det är Lotti, som egentligen skulle varit med oss och cyklat till Paris, berättar Nicklas. Men tyvärr kan hon inte medverka i år. Hon upptäckte nyligen en knöl i bröstet och har blivit diagnosticerad med bröstcancer. Men vi tyckte ändå att hon skulle få följa med oss till Paris, så därför bär vi med oss henne hela vägen i mål.”

Serviceteamet som håller laget om ryggen
Bakom laget av cyklister finns en grupp människor som lätt glöms bort när man pratar om Team Rynkeby. Serviceteamet står bakom laget under hela färden och arbetar hårt från tidigt på morgonen till sent på kvällen, för att göra resan så smidig som möjligt för cyklisterna.

- ”Det hade aldrig fungerat utan serviceteamet, förklarar Nicklas. De är A och O i den här resan. Vi hade aldrig kunnat styra upp allt det dem gör på egen hand.

Serviceteamet ser till att all cykelutrustning och extra tillbehör alltid finns på plats och ser till att förse deltagarna med mat under varje rasttillfälle. Långt innan cyklisterna har hunnit fram till rastplatsen, har serviceteamet redan hunnit koka kaffe, sätta igång grillen och dukat upp mellanmål till laget. Solveig Ahl och hennes barnbarn Hanna Strömberg är två av Team Rynkeby Värmlands funktionärer.

- ”Man gör det för den goda sakens skull, säger Solveig. När man känner någon som är drabbad så vill man vara med och göra skillnad. Men det är också det roligaste jag någonsin gjort. Den här resan kommer att ge mig minnen för livet. Man får också ett perspektiv på saker och ting, man tar inte längre saker för givet när man träffat föräldrar som förlorat sitt barn i cancer.”

Efter lunchen hopar sig de mörka molnen över laget, som har en bra bit kvar till dagens slutmål Maastricht. De packar ihop igen och börjar trampa, och kör strax därefter in i ett regnoväder. Det åskar, mullrar och blixtrar längst vägen och stora regndroppar störtar ner på cyklisterna. Inte förrän de korsar gränsen till Nederländerna börjar solen sticka fram mellan molnen. Med varma strålar mot de blöta kläderna rullar de vidare mot dagens slutmål och hotellet de ska sova på under natten. Imorgon går färden vidare, med förhoppningsvis bättre väder.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram