<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 03-05-2019

Isabelle sprang mot cancer - med cancer

Hela nitton varv sprang sex-åriga Isabelle runt idrottsplanen, när hon tillsammans med sina skolkamrater deltog i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet under strålande sol. Hand i hand med klasskamraterna tog hon sig i mål efter att ha hållit igång under hela timmen som loppet pågick. Detta trots att hon är mitt under sin leukemibehandling. - ”Det var lättare när många ville springa med mig, säger en nöjd Isabelle efter loppet.”

Solen strålade när skolelever från förskoleklass och förstaklass sprang varv efter varv på Älvängens idrottsplats. Sammanlagt 180 elever från Madenskolan deltog i loppet, och många med vetskapen om det viktiga ändamålet. 

Totalt deltog hela en kvarts miljon skolbarn i loppet, runt om i Norden. 

Innan loppet gick av stapeln marscherade hela skolan ut med handgjorda sponsorskyltar fyllda med namnen på samtliga företag som gått in och stöttat elevernas insamling. Över 44 sponsorskyltar från lokala företag stoltserade barnen med när de kom in på idrottsplanen. 
Några av företagen hade gått in med fasta belopp, medan andra hade valt att stötta samtliga elever per varv de sprang. Något som kan komma att generera en hel del pengar till Barncancerfonden, då energin och stämningen var på topp på idrottsplanen. 


Stolt hejarklack 

På plats fanns även lärare och anhöriga som hejade på. Inte minst Isabelles familj hade kommit till skolan dagen till ära, för att heja på deras dotter. Även lillebror Leon sprang hand i hand med sin storasyster under loppet, iklädd en tröja med texten ”her fight is my fight.”Isabelles mamma Angelica berättar om det fantastiska engagemanget som skolan och Isabelles klasskamrater visat under sjukdomsperioden. 

- Jag och Isabelle har varit ute och pratat i klasserna, om hennes behandling, vad Barncancerfonden arbetar med och varför det behövs pengar till forskning, så jag tror att barnen som sprang här idag verkligen förstod syftet om varför de sprang. Många har också kommit fram och berättat att de springer för Isabelles skull, och för att inget barn ska behöva dö i cancer. 
Trotsade sjukdomen
Det är svårt att tro att den glada och energiska, rosaklädda flickan som springer varv efter varv på gräsplanen fick ett cancerbesked för endast sex månader sedan. Hade det inte varit för avsaknaden av hår på huvudet, hade det varit svårt att tro att hon var mitt under en leukemi-behandling. En behandling som ska pågå i 2,5 år.- Det var en så otrolig glädje att se Isabelle ha så mycket energi och springa i kampen mot cancer. Förutom att hon sprang för att samla in pengar till Barncancerfonden, kändes det som att hon sprang för sig själv och kämpade mot sin egen cancer, berättar Angelica efter loppet. 
Världens stoltaste mamma

Angelica berättar vidare att Isabelle inte alltid har lika mycket energi, utan att hon ofta är mycket trött och låg under behandlingsperioden. - Hon har under dessa tuffa månader så många gånger blivit så besviken på sin kropp som inte orkar samma saker som förut eller så mycket som hon velat. Idag tog hon kontroll över sin kropp och pushade den till sitt yttersta, för att hon kunde! Dessutom hade hon lillebror Leon vid sin sida under hela loppet som sprang med och pushade henne. Idag är jag världens stoltaste mamma, säger Angelica.


Vill ha bättre mediciner

Isabelle har stenkoll på vad insamlingen går till och varför pengarna är viktiga.


- Pengarna går till Barncancerfonden, berättar hon. De hjälper de sjuka barnen så att de får bättre medicin. Gärna utan kortison! För det blir man hungrig och arg av. Och gärna så man slipper tappa hår.

Isabelle själv är otroligt nöjd med sin insats i loppet. Hon berättar att hon tycker det gick lättare när så många ville springa tillsammans med henne, och det var många som ville hålla henne i handen. 
- Det kändes jättebra! Det var kul att få alla streck på handen, säger hon och lyfter stolt upp handen med nitton färgglada tuschstreck ritande på ovansidan handen, ett streck för varje varv.

På frågan vad som händer när man har fått ett streck på handen svarar hon direkt;


- Då springer man ett varv till!

Lite längre bort står några gulklädda cyklister. Isabelle har full koll på att de ska cykla hela vägen till den franska huvudstaden i sommar. Vidare berättar hon att hon gärna skulle kunna tänka sig att cykla till Paris. - Men inte just nu, för just nu blir jag för trött i benen. Jag har provat att cykla lite, men får ont i benen då. Men om två år, när jag är frisk - då ska jag cykla!


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram