<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-07-2019

Jette och hennes lag jobbar hårt från morgon till kväll – Det finns en fantastisk gemenskap

Jette Kaastrup Christensen har varit med i Team Rynkeby Ringes serviceteam i åtta år. Men även om hon jobbar hårt från tidig morgon till sen kväll så kan hon inte tänka sig en sommar utan en tur till Paris.

2:a etappen, Bremen: När de första av de 44 cyklisterna från Team Rynkeby Ringe dyker upp vid lagets hotell i Bremen strax efter sex på morgonen så har Jette Kaastrup Christensen och hennes serviceteam varit igång länge.

Jette är servicechef för Team Rynkeby Ringe och i åtta år har hon spenderat en av sina semesterveckor på att följa med välgörenhetscykellaget till Paris, för att se till att cyklisterna inte behöver tänka på något annat än att klicka i pedalerna.

I år har hela Team Rynkeby - God Morgon-projektet mer än 500 volontärarbetare med på turen. Dessa personer spenderar, precis som Jette, en veckas semester på att arbeta från morgon till kväll och betalar dessutom ur egen ficka för att vara med.

- Min umgängeskrets frågar ofta varför jag vill spendera en veckas semester och mina egna pengar på att jobba hårt i en hel vecka. Men det är en fantastisk upplevelse och vi har ett fantastiskt serviceteam med en fantastisk sammanhållning, säger Jette Kaastrup Christensen.

- Jag känner mig lite som en gammal cirkushäst. Det drar i en när man känner doften av sågspån. Har man fått vara med en gång så vill man göra om det igen och igen, fortsätter hon.

400 middagsmåltider
Hos Team Rynkeby Ringe har alla medhjälpare tydligt definierade uppgifter. Det finns bland annat mekaniker, följebilar, lastbilschaufförer, funktionärer på motorcyklar och ett lag som tar hand om maten.

- Vi är indelade i två grupper, en grupp tar hand om förmiddagsdepån och eftermiddagsdepån, medan den andra gruppen tar hand om middagsdepån. På så sätt ser vi till att det finns mat till cyklisterna var 50:e kilometer, säger Jette Kaastrup Christensen.

Det är dessutom inte lite som går åt när de 44 cyklisterna från Team Rynkeby Ringe cyklar till Paris. Under turens åtta dagar äter laget mer än 500 bullar med Nutella, ost och salami, dricker över 2 000 liter vatten och får i sig cirka 400 middagsmåltider som serviceteamet förberett hemma.

Just idag står det bland annat pulled pork-burgare med bönsallad på menyn.

- Det är viktigt för mig att inget går fel. Vi vill ge dem en riktigt bra service och jag tycker att cyklisterna uppskattar vår insats, säger hon.

Fantastisk gemenskap
Även om Jette och resten av laget arbetar hårt hela veckan så kan hon inte tänka sig en sommar utan Team Rynkeby.

- Varje år när jag kommer hem är jag helt slut och då tänker jag att nu var det sista gången, nu får det vara nog. Men så går det en vecka och då är jag klar för nästa tur igen. För det är klart att jag ska med igen, säger hon och ler.

- Det finns en fantastisk gemenskap här.

Om du vill vara med i Team Rynkebys serviceteam eller vara med och cykla så kan du fylla i en ansökan här.
 

 

 

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram