<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 18-05-2021

Jørgen H.K. Jepsen blir ny direktör för Team Rynkeby Fonden

Jørgen H.K. Jepsen tillträder som ny direktör för Team Rynkeby Fonden den 1 augusti 2021. Han ersätter Carl Erik Dalbøge i tjänsten efter att ha varit biträdande chef för Forening Folkemøde i ett antal år.

Den 1 augusti kan det europeiska välgörenhetsprojektet Team Rynkeby – God Morgon välkomna sin nya chef, Jørgen H.K. Jepsen. 57-åringen från Fyn övertar posten efter Carl Erik Dalbøge, som har valt att gå i pension efter 12 år som projektledare.

Jørgen H.K. Jepsen drar på sig den karakteristiska gula cykeltröjan efter att ha haft ledande befattningar på Post Danmark / PostNord i många år och senast har han lett Bornholm Folkets möte (Folkemødet) som biträdande chef.

År 2017 blev Jørgen H.K. Jepsen anställd av Foreningen Folkemøde. Här har han sedan dess hjälpt till att bygga och utveckla det till den enorma framgång som Folkemødet i Allinge har blivit - med mer än 3000 debatter, dialoger och som besöks av cirka 65 000 gäster under v. 24 varje år.

Innan dess var Jørgen H.K. Jepsen i mer än 20 år anställd på Post Danmark / PostNord med ansvar för koncernens marknadsföring, sponsring och evenemang. Inklusive huvudsponsorskapet för Danska cykelförbundet och Danmarks största sportevenemang, etapploppet Post Danmark Runt och samarbetet med olika välgörenhetsorganisationer.

Stark match i termer av kompetens
Just de starka kompetenserna inom partnerskap, evenemang och välgörenhet har varit viktiga parametrar i anställningen, påpekar styrelsens ordförande i Team Rynkeby Fonden, Ivan Thyregod. ”Vi har gått igenom både en bra och grundlig rekryteringsprocess och på den grunden är vi övertygade om att vi har hittat rätt person att leda utvecklingen av Team Rynkeby Fonden.

Team Rynkeby Fonden står inför några spännande år, där det mycket starka fotfäste vi har fått under projektets första 20 år i Danmark och resten av Norden nu måste översättas till ytterligare expansion ner i Europa. Det kräver en pålitlig ledare, nätverkare och idéman, och här talar Jørgens erfarenheter för sig själva. Vi ser verkligen fram emot att välkomna honom ombord i Team Rynkeby Fonden i augusti, säger Ivan Thyregod.

Den avgående direktören Carl Erik Dalbøge välkomnar också hans ersättare varmt.

"Jag är säker på att styrelsen har gjort ett riktigt bra val och jag har fullständigt förtroende för Jørgen, som kommer att vara ansvarig för att göra Team Rynkeby Fonden till ett ännu starkare och mer europeiskt projekt, så vi hjälper ännu fler barn med svåra sjukdomar och deras familjer "Jørgen har deltagit i Team Rynkeby flera gånger, så vi är en hel del som redan känner honom. Så jag är övertygad om att han också är en bra match för projektet på personlig nivå", säger Carl Erik Dalbøge.

Passionerad cyklist
Som en passionerad cyklist har Jørgen H.K. Jepsen själv deltagit i Team Rynkeby fyra gånger tidigare.

”Jag får fortfarande gåshud när jag tänker tillbaka till 2007 och första gången deltog jag i Team Rynkeby och körde in i Paris med den gula tröjan. Under sina nu 20 år har projektet samlat in nästan en halv miljard kronor (i DDK) för barn med kritiska sjukdomar, och varje år aktiverar det flera tusen deltagare i ett starkt samhälle som jag själv har upplevt styrkan av. Det är unikt på så många sätt, för mig är det därför ett helt unikt tillfälle att kunna hjälpa till att bygga på den starka grund som alla entusiastiska volontärer, Carl Erik Dalbøge och Team Rynkeby Fonden har lagt grunden till. Jag ser verkligen fram emot att komma ombord och hälsa både anställda och de många fantastiska deltagarna i alla lag runt om i Europa, säger Jørgen H.K. Jepsen.

I det privata föddes den nya Team Rynkeby-regissören på Langeland, Fyn och växte upp i Fangel nära Odense. Jørgen är gift och bor i Kongens Lyngby, Zeeland.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram