<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 07-07-2018

Kämpen Elsa cyklade in i mål med sin pappa

Jonas Andersson är en av cyklisterna som idag rullade in i Paris tillsammans med resten av deltagarna i TR-GM Kristianstad, som alla kämpat sig genom Europa till den franska huvudstaden. Men han hade även sällskap en annan liten kämpe - nämligen dottern Elsa, som nyligen fått bekräftat att hjärntumören hon hade för tre år sedan kommit tillbaka.

Det var tre år sedan Jonas och hans fru Cecilia för första gången fick beskedet. Att deras dotter Elsa hade fått medulloblastom - en typ av hjärntumör. Ett par tuffa år senare, fulla med behandlingar och sjukhusvistelser, ville Jonas hitta tillbaka till sig själv och sin fysiska form, för att börja må bra igen.

- Jag ville vara med i detta projektet för min egen skull, då jag ville komma tillbaka i fysisk form och få tillbaka träningsglädjen. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till, jag hade absolut ingen energi, berättar han.Men året har gått bra och Jonas har gjort stora framsteg på träningsfronten. När vi träffade honom i Huy, spurtade han upp för den branta backen som han aldrig gjort någonting annat. Käftsmällen
När Elsa varit färdigbehandlad ett par år, började Jonas och familjens situation stabiliseras. När han fick frågan om han ville dela sin och Elsas historia med resten av laget, hade han tackat ja. - Samma dag som jag hade berättat för en annan deltagare i laget att jag ville berätta om Elsa på vårt träningsläger kommande helg, så kom beskedet. Jag stod och väntade på tåget efter en träning, när läkarna ringde. Elsas hjärntumör hade kommit tillbaka. 

Efter beskedet var Jonas helt och hållet beredd på att hoppa av projektet. Allting skulle avbokas och ställas in. - Det är ju så att Elsa har fått tillbaka sin cancer, som det antagligen inte finns någon bot mot. Så är det, det är där vi står just nu. Vi har redan gått igenom en behandling och vi har gett henne det som finns att ge. Och den kom tillbaka. Men jag försöker att inte tänka på det. Vi försöker vara glada och ha det härligt kring Elsa och Alfons, hennes storebror. Fastän man såklart är väldigt ledsen. Jonas förklarar att man måste tro på behandlingen och att det kommer gå väl.

- Hoppet måste finnas där och vi tror på detta, säger han.

Finalen i Paris


På plats i Paris står familjen och väntar in Jonas. De möter upp honom ganska tidigt under incykligen till målområdet. Då får Elsa komma fram och hoppa upp på cykeln den sista biten in och rulla in i mål, under målfållan. Där inne väntar mamma Cecilia och storebror Alfons. - Finalen i Paris var över förväntan, jag trodde nog inte att det skulle vara så stort. Så många människor från olika lag. Till och med barnen var nog rätt imponerade, berättar Jonas. Det känns jättebra att vi kunde behålla denna resan och att familjen kunde komma ner och möta mig. Allting var redan bokat och klart när vi fick beskedet, så jag är glad att vi kunde fullfölja det. Firar i Paris med vänner och familj 


När Jonas och resten av familjen kommer hem till Sverige igen, väntar besked på hur Elsas behandling kommer att genomföras. - Men idag ska vi fira och ha det mysigt, säger Jonas. Vi kommer att stanna ett par dagar och uppleva Paris. Det kommer att vara en tuff period när vi kommer hem, men nu ska vi bara njuta här nere.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram