<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 15-07-2017

Känslostorm när Team Rynkeby nådde Paris

Känslorna flödade fritt, när Team Rynkeby avslutade den 16e upplagan av Tour de Paris till förmån för svårt sjuka barn idag på Prairie du Cercle Sud. Etapp 7, Paris: Solen stod högt på himlen idag i Paris, när tusentals anhöriga till Team Rynkebys deltagare samlades på ’Prairie du Cercle Sud’ för att ta emot deras käresta. Rungande applåder och jubel hördes, när lagen ett efter ett rullade in i den franska huvudstaden. Välgörenhetscykellagets 1700 cyklister och 450 funktionärer, fördelat på 44 olika lag från sex olika länder har tillsammans rullat ner längst de europeiska landsvägarna i åtta dagar, och när de äntligen förenades med sina nära och kära uppstod en ovanligt stor känslostorm. - Det här är resultatet av många månaders hårt jobb, säger Carl Erik Dalbøge, direktör på Team Rynkeby Fonden. Deltagarna har gett en stor del av dem själva till detta projektet under en lång tid - de har tränat hårt flera dagar i veckan, och samtidigt varit med och samlat in pengar till sjuka barn.

- Ankomsten i Paris är klimaxet av en väldigt lång resa, som deltagarna har gjort tillsammans med deras lag. Du blir en del av ett stort, gemensamt community, och nu är allt på väg att ta slut - och tillsammans med återföreningen familj och vänner, är det lätt att känslorna sväller över, säger Carl Erik Dalbøge.


En bra och säker resa
Enligt Team Rynkeby Fondens direktör, har det här årets Tour de Paris gått precis enligt plan.

- Precis som vanligt, har vi haft en del olyckor som har orsakat en del blåmärken och skrapsår - det är oundvikligt när det är så många människor som cyklar så långt tillsammans. Men utan en exakt överblick av incidenterna, kan jag ändå säga att vi har haft färre olyckor i år än andra år. Lagen har haft ett otroligt stort fokus på säkerheten, så lagkaptenerna samt träningsansvariga ska ha en stor eloge. - Deltagarna har haft lite av allt gällande vädret. Det har varit blåsigt, soligt, regnigt - och idag när turen avslutas, står solen högt på himlen och jag tror inte många minns att himlen totalt öppnade sig för några dagar sedan. 


Denna kväll kommer de 44 Team Rynkeby-lagen att fira avslutningen av Tour de Paris i olika arrangemang i staden, och imorgon kommer de flesta deltagarna att åka tillbaka till Sverige eller fortsätta semestern tillsammans med deras familj och vänner. 

I slutet av september, kommer Team Rynkeby Fonden att offentliggöra den insamlingssumma som de 44 lagen samlat in till förmån för svårt sjuka barn i Norden. Se många fler bilder på Team Rynkebys Facebooksida klockan 23.00 ikväll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram