<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 04-10-2016

Kaptenerna sparkar igång det nya året

Den första helgen i oktober drog kaptenerna i Team Rynkeby Sverige igång det nya insamlingsåret. Både kaptener och vice kaptener samlades för kick-off på Mornington Hotel i Stockholm för att tillsammans planera inför 2017. 

Bland årets kaptener skymtas både gamla och nya ansikten. Cecilia Träff är med för andra året som cyklist, men kommer att göra sitt första år som kapten för Team Rynkeby Göteborg.

- Vi är här under helgen för att göra en gemensam plan för hur året ska se ut, berättar hon. Det som är så bra med detta projektet, är att det är ett återkommande projekt, vilket gör att man kan återanvända det som varit bra tidigare år. Vi kommer att satsa mycket på tidigare framgångsrika evenemang, som t.ex. Walk of Hope och Toughest Kids. Vi kommer även genomföra en stor 17-timmars spinning i Nordstan. 
Stort fokus på skolloppet


Team Rynkeby Skolloppet är ett annat återkommande evenemang, som allt fler lag kommer att arrangera i sina respektive städer under året. Det är ett nordiskt motions- och välgörenhetslopp där skolelever har möjlighet att springa och samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige kommer insamlingen gå oavkortat till Barncancerfonden. Cecilia spår att konceptet kommer att bli ännu mer framgångsrikt i år.

- Barn vill ju hjälpa till och barn vill hjälpa andra barn, förklarar hon. Det vi kan göra är att hjälpa till att släppa fram den värderingen och visa att det är viktigt att bry sig om andra människor. Samtidigt visar man att även det lilla bidraget, kan läggas ihop till något större och kan göra en stor skillnad. Det är ett jätteviktigt budskap till våra barn och ungdomar.
Tar lärdom av varandra


Jan Aronsson är lagkapten för Team Rynkeby Täby, och kommer att genomföra sitt fjärde år tillsammans med Team Rynkeby i år. Förra året hade laget rekordmånga guldsponsorer, men Jan är övertygad om att det kommer bli en ännu större donation nästa år.

- Vi har tre höga prioriteringar 2017; att få in fler guldsponsorer, att få den fantastiska framgången med ICA-kassen som andra lag gjort tidigare år och att få fler skolor att delta i skolloppet, berättar han. Lyckas vi med de här tre delarna, kommer vi att få ett fantastiskt år. Det är en av anledningarna till att vi är här idag. Att få höra hur de andra lagen har arbetat med skolloppet och ICA-kassen. Vi får av lära varandra.Repris av lyckad konstauktion

Förra året gjorde Team Rynkeby Helsingborg ett mycket lyckat konstauktionsprojekt, som i år inspirerat andra lag att ta efter konceptet.

- Vi kommer i år att ärva en idé från Team Rynkeby Helsingborg, där de fick konstnärer att skänka sina konstverk och därefter göra en auktion, berättar Jonas Södergren, lagkapten för Team Rynkeby Stockholm. Just nu jobbar vi med att få konstnärer att bidra med sina verk och sedan kommer vi förmodligen köra auktionen i april. Det drog in 140.000 SEK förra året och vår förhoppning är att det blir minst det dubbla i år.

Det råder inga tvivel om att lagen lägger ribban högt i år. Med höga ambitioner och siktet inställt på ännu en rekorddonation, känns det som att 2017 kommer att bli en helt fantastiskt år.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram