Kungligt omhändertagande när HM Kung Carl Gustaf XVIs personliga kock servar TR-GM-cyklister
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 02-07-2018

Kungligt omhändertagande när HM Kung Carl Gustaf XVIs personliga kock servar TR-GM-cyklister

Drottningholms Slott står denna vecka utan en av sina kockar, då HM Kung Carl Gustaf XVIs personliga kock Einar Einarsen befinner sig ute på tyska landsvägar och servar Team Rynkeby - God Morgon Täbys cyklister på deras färd ner mot den franska huvudstaden. 



På en grusplan, någonstans strax utanför Berlin träffar vi Einar Einarsen, som är i full gång med att dela ut vätska och mat till de trötta cyklisterna. Det är lite annorlunda än hur han brukar arbetar till vardags - minst sagt. Köket på Drottningholms Slott har bytts ut mot grusplaner och skogsgläntor och det fullt utrustade köket har bytts ut mot gasolkök och bärbar grill. 



- Men maten är dock gjord på Drottningholm, berättar Einar. Förra helgen stod jag och förberedde allting under två dagar. 



Från Paris till Solliden
Einar har arbetat som kock hos Hovet i över 23 år, där han har varit i det privata köket med kungen och drottningen. 

- Jag rycker bland annat in vid stora festligheter och om de ska ut och resa, berättar Einar. Jag känner familjen väl och de känner mig. Så nu när jag är klar med denna veckan och anlänt till Paris, ska jag bara hem en vecka, sedan är det dags att åka till Solliden och jobba. 


Einar är mycket positivt överraskad av projektet och det stora engagemanget som finns.

- Det är ett fantastiskt cykelprojekt och ett härligt lag som är roligt att cykla med. Vi har även suveräna kaptener som vet vad de håller på med. Det har varit en fantastisk upplevelse. 



Improviserad snabbmat

Under veckan kommer Einar och resten av serviceteamet bjuda på bland annat grillad fläskkarré med karl-johansvampsås, bulgursallad och kycklingspett med satay-sås och ris. Men ibland går det inte heller som man har tänkt sig. 



- När vi var i Berlin var det svårt att duka upp dillstuvad potatis och gravad lax, som det var tänkt. Så då fick vi göra en wrap-variant och dela ut från bilen. Det är inte helt lätt att göra på samma sätt ute på vägarna som när man är hemma, men då får improvisera, säger Einar.



Nästa år blir det nog cykeln

Einar trivs bra med att servera mat till deltagarna, men även han har fastnat för själva cyklingen under året, då han fått ihop 200 mil tillsammans med laget under träningarna.

- Nästa år kommer jag nog att söka som cyklist, men jag kommer inte att släppa maten helt. Jag kommer nog att hjälpa dem att producera maten även då. Men min förhoppning är, att jag kanske ska få cykla med in i Paris i år, vi får se vad kaptenerna säger, berättar han och ler. 


Troligtvis ser vi Einar på en cykel både på väg in i Paris och i klungan nästa år. 





Tillbaka

Team Rynkeby - God Morgon News

Häng med lagen bakom kulisserna på träningar, evenemang och följ med under Tour de Paris.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram