<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Täby - 01-04-2015

Lidingöloppet MTB och Team Rynkeby samarbetar för att samla in pengar till Barncancerfonden

Lidingöloppet MTB och Team Rynkeby inleder ett samarbete där Lidingöloppet skänker pengar till Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden.

Bland annat går alla intäkter från helgens barnaktiviteter, Knatte MTB och Knatteultran, oavkortat till insamlingen.

- Vi är oerhört glada att samarbeta med Team Rynkeby och stötta deras fantastiska engagemang för att samla in pengar och sprida kunskap om barncancer. Lidingöloppet är en stor bidragsgivare till både ideella föreningar och olika välgörenhetsprojekt. Vi satsar mycket på att få barn- och ungdomar i rörelse och då känns det extra viktigt att bidra till att ge fler barn chansen till en ljus framtid, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Samarbetet innebär att Team Rinkebys Täby-lag kommer att marknadsföra Lidingöloppets olika cykellopp och medverka som funktionärer samt ansvara för Lidingöloppets barnaktiviteter under helgen den 2-3 maj. Knatte MTB (cykling) på lördagen och Knatteultran (löpning) på söndagen. Både funktionärsersättning och deltagaravgiften på 20 kr går oavkortat till Barncancerfonden.

Lidingöloppets barnaktiviteter är till för alla barn som vill springa eller cykla en lite trixig bana med varierande hinder. Banan är öppen kl. 11.00–15.00 båda dagarna och anmälan sker på plats.

Lidingöloppet MTB går i den välkända naturen från världens största terränglopp, Lidingöloppet. Loppet arrangeras för tredje gången 2 maj 2015 och är 63 km långt med både en motions- och en tävlingsklass. Slingrande stigar, tuffa backar, fart och skärgårdsnära cykling är det som kännetecknar loppet. I år är det även premiär för den kortare distansen på 23 km, med både motionsklass och tävlingsklasser för barn- och ungdomar.

Lidingöloppet Ultramarathon är för löpare som vill njuta länge av Lidingös natursköna stigar. Distanserna är 50, 26 och 10 km som alla startar och går i mål på Lidingövallen. Loppet arrangeras för åttonde gången och går likt MTB-loppet på delar av Lidingöloppsspåret, men även på andra delar av ön. Banorna bjuder på härliga upp- och nedförsbackar och under hela 20 av de 50 kilometrarna springer deltagarna alldeles vid vattnet, så det finns goda chanser att njuta fin utsikt under loppet.

- Det är väldigt roligt att tillsammans med Lidingöloppet sprida kunskap om Team Rynkebys arbete med att samla in pengar till ett så viktigt område som forskning om barncancer och samtidigt kunna visa på hur kul det är att cykla. Vi vill att fler speciellt barn får möjlighet att prova på hur roligt det är att cykla. Vem vet det kanske är framtidens Team Rynkeby cyklister vi ser här, säger Jan Aronson, lagkapten för Team Rynkeby Täby.

Team Rynkeby Täby är ett av 32 cykellag som ingår i det nordiska välgörenhetsprojektet Team Rynkeby där deltagarna under ett år arbetar med att samla in pengar till Barncancerfonden och samtidigt förbereder sig för den avslutande delen av projektet – att cykla till Paris 3-10 juli 2015.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram