<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 09-07-2017

Linnea finns med hela vägen ner till Paris

Camilla Trygg cyklar till Paris för andra året med Team Rynkeby Göteborg. Camillas stora drivkraft i projektet är den äldsta dottern Linnea, som för fyra år sedan förlorade kampen mot sin cancer. Etapp 1: Kiel-Stemmen: Camilla Trygg har just nu påbörjat sin färd mot Paris och har tillsammans med Team Rynkeby Göteborg intagit tysk mark. På styret och på hjälmen har hon fäst ett fotografi - på dottern Linnea. 

- Det är en stor hjälp att kunna titta ner på Linnea, när man sitter på cykeln och det känns tufft, berättar Camilla. Ingenting kan någonsin bli så jobbigt som att förlora sitt barn. 


Små etapper i taget

Som svar på frågan om Camilla är nervös, svarar hon att hon var betydligt mer nervös förra året när hon cyklade för första gången. 

- När man kör så är det bara att köra. Man får ta en liten bit i taget, några mil i taget - jag är van att tänka så. Efter Linnea gick bort fick det bli mitt sätt att hantera vardagen, att ta små etapper i taget. Att trampa upp för en backe är ingenting i jämförelse med vad Linnea fick gå igenom. Kroppen är trött, men själen har fått vila
Camilla deltog i fjol och trodde inte att hon skulle ställa upp som deltagare i projektet ytterligare ett år. Men familjens stöd och peppningar fick henne på andra tankar. - När jag kom hem från Paris föll jag ner i ett svart hål och det blev en otroligt tomhet, berättar hon. När jag cyklar med Team Rynkeby känner jag att jag fyller mitt liv med en högre mening. Jag vet inte vad jag annars skulle göra. Min man och min dotter Alice var väldigt stöttande och tyckte att jag skulle söka ett år till. 

Camilla beskriver träningen med Team Rynkeby som ett sätt att stänga av hjärnan ett tag.

- Man fokuserar på hjulet framför och pratar med sina lagkamrater. När man kommer hem efter ett träningspass är det som att man fått stänga av allting för en stund. Kroppen är trött, men själen har fått vila.

Hopp om framsteg inom barncancerforskningen
- Det finns otroligt mycket mer man kan göra inom barncancerforskningen innan man kan se närheten av ett botemedel, säger Camilla. För den cancerformen som Linnea fick har ingenting hänt sedan 70-talet. 

Camilla berättar vidare om biverkningarna som de cancerdrabbade barnen i många fall får erfara. - Många barn får komplikationer till följd av behandlingarna, och det finns fall där det slår riktigt hårt. Jag har sett barn som bara är som paket - kan inte prata, inte äta vanlig mat, kan knappt röra sig. Därför är det också så viktigt att samla in mer pengar, för att kunna hitta bättre behandlingsformer för cancer. Alla bidrag är viktiga!Mot etapp 1 - Stemmen

Med Linnea på styret trampar Camilla ner mot dagens etapp Stemmen, Tyskland. Solen står hög på himlen och vinden står så still att de tyska vindkraftverken inte rör sig en millimeter. 189 km ska trampas under dagen innan Camilla och resten av Team Rynkeby kan checka in på nattens hotell i Stemmen.

Följ Team Rynkeby Göteborg LIVE under den 9 juli här. Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram