<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-07-2018

Magnus och Gunnar bjuder på en historisk resa genom Europa

När Magnus Holmgren och Gunnar Håkansson tog sig an uppdraget med att ta fram Team Rynkeby - God Morgon Täbys rutt mot Paris, tog de uppdraget på största allvar. Med stor entusiasm och engagemang tog de fram en rutt med fokus på historiska inslag och det vackraste platserna i norra Europa, med start i Stockholm och med avslut på franska rivieran. Det är andra året i rad som Magnus Holmgren och Gunnar Håkansson cyklar till Paris tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon Täby. Även förra året tog de fram en extra ordinär rutt, som tog laget till Paris via Europas västkust - en rutt som blev väldigt uppskattad. När de tog sig an uppdraget för andra gången, ville de inte göra det sämre.

- Förra året så körde vi västkusten ner via Holland och det blev ju väldigt bra, så vi kände att vi ville göra någonting nytt även i år, säger Magnus.

- Vi har båda ett stort historiskt och geografiskt intresse, så när vi signade upp för uppdraget hade vi en idé om vad vi ville se och göra. Vi visste att vi ville se Berlin och dess sevärdheter, och därefter byggde vi rutten kring det, berättar Gunnar.Inför resan har de även lagt ner mycket tid och hjärta i ett 28 sidor långt kompendium, som alla deltagarna har fått med sig på resan. Där beskrivs hela resan i text och bild, med mycket omtanke i både grafisk utformning och information. Kompendiet beskriver hela rutten som börjar i öst - i Polen, i forna Svenska Pommern, vidare i östra Tyskland till Tysklands och Ost Preussens nutida och historiska centrum; Berlin, Potsdam, Wittenberg och Weimar. - Vi har suttit många timmar med Google Maps och turistbyråernas hemsidor, för att försöka lägga rutten efter att kunna se så mycket som möjligt under de mil vi cyklar. 

Genom hela rutten känner man de historiska vingslagen, då laget cyklar över marker från historia och krig, romarriket, 30-åriga kriget, reformationen, världskrigen och kalla kriget.De rullar även förbi några av Europas vackraste dalar och floder, och förbi böljande landskap med vinodlingar. 

För de cyklister i klungan som har kommunikationsutrustning, ingår även en löpande guidning från Magnus och Gunnar, som gladeligen berättar om de olika platserna de åker förbi. På frågan om hur lång tid det har tagit att ta fram denna genomtänka och välplanerade rutt, skrattar båda. - Det törs jag inte svara på, det får inte komma ut där hemma hur många timmar jag har lagt på detta egentligen, säger Magnus och skrattar. Men det är väldigt många timmar. Första laget in i Berlin

Under lördagens etapp rullade laget in i Berlin, vilket inget annat TR-GM-lag har gjort tidigare. Där besökte de flera av de kända, historiska platserna. Bland annat lunchade de vid Branderburger Tor, men såg även riksdagshuset Reichstag, Karl Marx allé, Checkpoint Charlie och Potsdamer Platz.

De fick ihop nästan 2 mil av sevärdheter i den tyska huvudstaden. 

Och deltagarna är välförberedda på vad som komma skall på vägarna. 

- Vi går igenom morgondagens sevärdheter redan kvällen innan med laget, så att deltagarna vet vad det är vi cyklar förbi, berättar Magnus. Intill Magnus och Gunnar sitter Tommy, en annan deltagare och fyller på med energi i fikapausen.

- Det är ju på grund av den här rutten som man valde att söka till projektet ett år till, inflikar han. På grund av all historia, att det är en så unik rutt vi får vara med om.Från Stockholm till Nice

Några av lagets deltagare har cyklat hela vägen från Täby i Stockholm, och kommer att avsluta cyklingen nere på franska rivieran i Nice. 

Men innan dess väntar vackra Moseldalen, Luxemburg och såklart - den storslagna officiella målgången i Paris.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram