<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 11-07-2016

Mot toppen av Tecklenburg

Team Rynkeby Täby har under måndagens rutt fått hårda prövningar från både motvind från söder och branta backar.

Etapp 2: Luften är sval och himlen halvklar, när Team Rynkeby Täby börjar sin dagstur i Verden, Tyskland. Dagens rutt är 16,3 mil lång, med en rejäl uppförsbacke på slutet till Tecklenburg som ligger beläget högt uppe bland bergen. En av årets nya deltagare Lars Jonzon har varit med på färden förut, men beskådar resan från ett annat perspektiv den här gången.

- Jag var med ner till Paris i fjol, men då körde jag service-bilen, berättar Lars. Sedan dess har jag genomgått en gastric bypass-operation och gått ner 61kg. Jag fick min operation betalad för mig, så för mig är det här ett sätt att skicka vidare och göra en god gärning för andra. Som i ”Send it forward”, den där filmen.

Årets guldsponsorer
De gula tröjorna som deltagarna bär under loppet är täckta med logotyper från många olika företag. Team Rynkeby Täby är ett av de lag som har dragit in flest sponsorer till årets Tour de Paris.

- Vi hade ett mål på 50 stycken guldsponsorer i år och vi har lyckats få med 51 stycken, så det känns väldigt bra, säger Jan Aronsson, lagkapten för Team Rynkeby Täby. Vi har även flera representanter från företagen som är med och cyklar med oss i år. Bland oss i laget har vi representanter från Gymgrossisten, PEAB, Danske Bank, Per Svensson Transport, Trabé och Peter Ericsson.

Värdet av gemenskapen
Jan tror att förutom det uppenbara välgörenhetssyftet, så är det framförallt gemenskapen och möjligheten till att träffa en nya vänner är en stor del till varför personer väljer att engagera sig i Team Rynkeby.

- Hur ofta träffar man nya vänner mitt i livet? Inte särskilt ofta när du är i medelåldern, menar Jan. Att vara med i Team Rynkeby är en fantastisk möjlighet att kunna träffa människor som du sedan har med dig för resten av livet. Resan till Paris är bara en av de delar som vi gör. Resten av året tränar vi ihop, går på ”after-bikes” och vi har varit i Italien och cyklat tillsammans. När vi kommer hem ska vi dessutom ha en reunion tillsammans med laget från 2014.

Det går fort att komma varandra nära inpå livet när man cyklar och lever tätt ihop under sju intensiva dagar. Många av deltagarna i Team Rynkeby Täby instämmer.

- Jag sa det i början av året till laget, att vid årets Paris-resa kommer ingen längre att bry sig om vart man går och kissar eller vem som ser, berättar Jan. Man kommer varandra nära inpå livet, väldigt fort.

För Team Rynkeby Täby tar dagen slut uppe på toppen av Tecklenburg, som ligger vackert beläget på höjderna. Med utsikt över den gamla byn och de historiska omgivningarna tar de och avslutar dagens rutt. Imorgon blir det nya tag med siktet från Krefelt.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram