<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 19-04-2016

Nordens största välgörenhets cykelteam planerar att starta två nya lag i Sverige

Nordens största välgörenhetscykelteam etablera ett lokalt lag i bygden kring Sjuhärad efter sommaren. Team Rynkeby Sjuhärad är ett av de totalt två nya team som kommer att starta upp i Sverige.

40 motions cyklister och 10 servicedeltagare från bygden kring Sjuhärad med Borås i centrum kommer att vara med och samla in pengar det kommande året för barn med cancer genom Nordens största välgörenhetscykelteam, Team Rynkeby.

Det står nu klart att är Team Rynkeby har beslutat att skapa två nya lag i Sverige, Team Rynkeby Sjuhärad är redan klart och vi tittar på tre olika möjligheter för det andra teamet som ska startas upp efter sommaren.

Team Rynkeby Sjuhärad är ett av mer än 40 Team Rynkeby lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna och Island som nästa sommar ska cykla till Paris för att samla in pengar till barn med cancer.

Beslutet att placera ett lag i Sjuhärad sprider ett leende på Tobias Guldstrand som är en del av den lokala arbetsgruppen under en längre tid har arbetat med att hämta Team Rynkeby till trakten.

- Det är oerhört spännande att vara en del av ett nordiskt välgörenhetsprojekt, som under många år har samlat en hel del pengar för barn med cancer. Vi ser fram emot väldigt mycket att engagera oss och hela bygden i den goda saken, säger Tobias Guldstrand.

Mycket mer än en cykeltur
Och bara den goda saken blir viktigt för Team Rynkeby Sjuhärads arbete.

- Team Rynkeby är ett cykelteam, som i 10 månader, förbereder sig för en 1200 km lång cykeltur från Sverige till Paris. Men det är också en samling event där deltagarna tillsammans sin alla sina kunskaper och färdigheter kommer att bidra till att samla in för Barncancerfonden säger Tobias Guldstarnd.

Sista ansökningsdag: 18 augusti
Människor från Sjuhärads området, som vill vara en del av Team Rynkeby efter sommaren, måste ansöka på Team Rynkebys hemsida senast den 18 augusti 2016. De lokala lagen kommer att väljas ut baserat på ansökningar som kommer in.

- Team Rynkeby är ett populärt projekt, så vår uppgift är att sätta ihop ett team som återspeglar vår region. Vi måste ha både äldre och yngre, utbildade och otränad - alla har möjlighet att göra laget, säger Tobias Guldstrand.

Team Rynkeby genomför resan till Paris i vecka 28 nästa år.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram