<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 08-07-2017

Nu är Tour de Paris 2017 igång - följ lagen live

Prolog, Göteborg: Första tramptaget är nu taget och just nu rullar alla de svenska Team Rynkeby-lagen ute på vägarna. Följ dem meter för meter på väg mot den franska huvudstaden. Förväntningar på årets resa
Team Rynkeby Sjuhärads lagkapten Tobias Guldstrand gör sitt tredje år som deltagare i projektet och sitt andra år som lagkapten. Tidigare år har han varit med i Team Rynkeby Jönköping, men i år har han varit med och startat upp ett helt nytt lag på hemmaplan i Borås. - Mina förväntningar på årets resa ner till Paris är att få ner alla hela och rena, på ett säkert sätt, berättar Tobias. Det är något som vi trycker på hela tiden - säkerheten när vi cyklar. Vi har tidigare år varit helt förskonade från incidenter, så vi hoppas på att få vara det även detta året. Och sedan hoppas vi givetvis på solsken och medvind hela vägen ner till Paris!

Tobias berättar vidare om vikten av att sköta sin träning under året och värdet av stöttande anhöriga vid sin sida. - Vem som helst kan ställa upp i Team Rynkeby, men det gäller att man inser vad som krävs och hur mycket tid det tar med insamlingsevent och få ihop sina 250 mil innan resan. Om man har lagt den träningstid som krävs kommer man få en fantastiskt upplevelse, ett roligare år och en mer behaglig resa ner, förklarar Tobias och fortsätter: 

- Vi har nya deltagare i laget som själva tvivlade på sina chanser att kunna cykla längre sträckor, men som nu cyklat Vätternrundan utan problem. Man kan mycket mer än man tror, men det krävs också att man har personer runt omkring sig som tror på en och stöttar resan.Följ lagen meter för meter

Team Rynkeby har ett samarbete med det svenska företaget Axtech AB, som specialiserat sig på GPS-baserad kommunikation och GPS-spårning under namnet redKnows.- RedKnows är en perfekt lösning för oss i projektet, som gör att våra nära och kära kan följa oss meter för meter hemma ifrån soffan, förklarar Tobias. Och det kan faktiskt vara bra för egen del också, för ibland när man är långt ute på de europeiska landsvägarna vet man inte ens vilket land man är i. 

GPS-trackern placeras i cykellagets följebil, vilket gör att den alltid befinner sig i närheten av cykelklungan. - Iallafall nästan alltid! Min morfar satt och följde oss via webben förra året, när han helt plötsligt såg att vi låg i 80km/h och befann oss uppe på motorvägen - men det var ju när följebilen hade behövt ta en spontan avstickare, säger Tobias och skrattar.

I övrigt är tekniken väldigt tillförlitlig när det gäller precision. Åsa Eklund, VD för Axtech, är glad att deras produkt och tjänst kan komma till nytta i projektet.

- Tekniken används av bland annat transportföretagen i Europa för att hålla koll på sina fordon. Detta innebär att det är otroligt tillförlitlig, och därför ett bra sätt för vänner och släktingar till deltagarna att kunna följa turen minut för minut, säger Åsa Eklund.Här kan du se var alla lagen befinner sig under resan ner till Paris. 


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram