<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 02-06-2014

Ny lagkapten: Jag ser fram emot att jobba med Hallandslaget

Det var en glad Susanne Jonsson som fick beskedet om att Team Rynkeby etablerar ett nytt lag i Halland efter sommaren. I sommar cyklar Susanne sitt första lopp till Paris med välgörenhetsprojektet Team Rynkeby.

Tillsammans med 1200 cyklister och 270 personer i serviceteamen från 26 lag i 6 länder, har Susanne sedan i höstas, arbetat hårt med att få sponsorer och samla in donationer till Barncancerfonden.

- Cykelturen till Paris är verkligen den minsta delen i det hela. Alla kan cykla till Paris om de har viljan att träna kan lägga en del arbete på det. Den största utmaningen och även den mest tidskrävande är insamlingen till Barncancerfonden, säger Susanne Jonsson, som cyklar för Team Rynkeby Jönköping – fyra timmars bilresa från sitt hem i Falkenberg.

- Vi har några deltagare som bor väldigt långt ifrån Jönköping, därför har det varit svårt att övertyga lokala företag i Halland om att stödja ett team som är väldigt långt ifrån där de själva befinner sig. Det gör det svårt att integrera sponsring i sin kommunikation med samhället, säger Susanne. 

Vi behöver lära oss mycket
Susanne Jonsson har jobbat hårt med att övertyga Team Rynkeby fonden om att starta upp ett nytt, svenskt lag i Halland, och hennes hårda arbete har burit frukt. Team Rynkeby fondens styrelse har gett klartecken för två nya lag i Sverige – ett i Halland och ett i Älmhult.

- Jag är väldigt glad för detta och ser verkligen fram emot att komma igång – men först ska jag korsa mållinjen tillsammans Team Rynkeby Jönköping, säger hon och fortsätter:

- För oss som kommer cykla med Team Rynkeby Halland nästa år, kommer årets cykling till Paris handla mycket om att lära sig en hel del praktiska saker. Det finns mycket vi måste sätta oss in i så att vi senare kan se till så att Hallandslagets debut i Team Rynkeby blir så friktionsfri som möjligt, säger hon.

Om du vill vara en del av Team Rynkeby Halland ansöker du här. Du kan också följa laget via deras Facebooksida.

Årets resa till Paris går av stapeln den 4e juli till den 11e juli 2014.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram