<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 28-09-2016

Nytt rekord: 84,1 miljoner SEK till kampen mot barncancer

Team Rynkebys insamlingsaktiviteter i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Färöarna resulterar i en donation på inte mindre än 84 miljoner SEK till kampen mot barncancer.

12 månaders arbete för den goda sakens skull fick sitt formella slut i helgen, då Team Rynkebys danska deltagare kunde överlämna årets insamlade pengar till Børnecancerfonden i Danmark.

Därmed kan Team Rynkeby Fonden presentera årets resultat i kampen mot barncancer 2016.

Och det är en enorm summa som presenteras.

De 1 500 motionscyklisterna och 400 funktionärerna från Färöarna, Finland, Sverige, Norge och Danmark som deltog i Team Rynkeby 2016 har tillsammans samlat in inte mindre än 84 119 028 SEK till kampen mot barncancer i Norden.

Det är hela 37 % procent mer än förra året.

- Det är helt fantastiskt. Deltagarna har gjort en enorm insats för barncancerorganisationerna i respektive land. Varje lag har lagt många, många timmar på att få sponsorer och organisera evenemang - och därför är det såklart också en tillfredställelse att se att det massiva arbetet har resulterat i en ny rekorddonation. Deltagarna kan på alla sätt vara stolta över sin insats, säger Carl Erik Dalbøge, chef för Team Rynkeby Fonden.

Fortsatt högt engagemang
En del av Team Rynkeby-deltagarna kommer dock inte kunna vila ännu, fortsätter Carl Erik Dalbøge.

- Omkring 40 procent av detta årets deltagare är med igen nästa år, och för dem är säsongen mer eller mindre igång igen. Många av lagen är redan på god väg att sluta sponsoravtal för nästa år och det första arrangemanget har faktiskt redan hållits i Sverige. Team Rynkeby kännetecknas återigen i år av ett mycket, mycket stort engagemang bland deltagarna, säger Carl Erik Dalbøge.

44 lag i sex länder
Team Rynkeby består 2017 av 1 700 cyklister och 450 funktionärer, fördelat på 44 lag i sex länder; Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna och Island.

En av årets största händelser kommer att bli Team Rynkeby Skolloppet, som kommer att arrangeras på skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland fredagen den 7 april. Då kommer tusentals barn att springa för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.

Team Rynkeby cyklar till Paris från den 8-15 juli 2017.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram