<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 10-12-2020

"Ödmjukhet. Det är det första ordet som man kommer att tänka på.”

Mötet med Team Rynkeby och några av projektets många entusiaster har redan påverkat Team Rynkeby-stiftelsens nya styrelseordförande, Ivan Thyregod. Det tvingar fram stor ödmjukhet, säger han och ser nu fram emot att delta aktivt i projektet för första gången.

När Ivan Thyregod hade sin första officiella arbetsdag för Rynkeby Foods i Ringe den 1 oktober i år var det inte bara titeln som ny chef för juice-tillverkaren som han kunde lägga till i sitt CV. Titeln inkluderar också ansvaret som styrelseordförande för Team Rynkeby Fonden, som är  grunden till det stora välgörenhetsprojektet med cirka 3000 deltagarna uppdelade i 59 cykellag i åtta länder, ett projekt med nu 20 år bakom sig. Och under de två decennierna har Team Rynkeby Fonden samlat in nästan en halv miljard DKK för barn med kritiska sjukdomar. 

"Insamlings summorna innebär att du närmar dig den här uppgiften med största ödmjukhet", säger Ivan Thyregod och påpekar omedelbart att mötet med några av de människor som utgör projektet bara ökar på ödmjukheten ytterligare.

Volontärerna äger projektet
53-åringen från Västjylland hade då både läst och hört talas om Team Rynkeby innan han gick med. Precis som han vid flera tillfällen har passerat de gula cyklisterna på landsvägarna. Men under de första månaderna som en del av projektet har han utvecklat mer känslomässiga band till det. 

”Innan jag gick med träffade jag naturligtvis på projektet här och där. Jag såg ett cykellag, projektet är för en bra sak, och jag såg namnet Team Rynkeby. Nu har jag haft tid att träffa några av dessa fantastiska entusiaster som utgör projektet och lära känna Team Rynkeby inifrån, så nu ser jag något helt unikt. Även om det formellt inte är så, så ser jag ett projekt som ägs av alla volontärer, alla entusiaster och alla de bra människor som deltar och stöder, säger Ivan Thyregod och fortsätter: 

”Jag ser ett projekt som på det vackraste sättet kombinerar att göra något bra för sig själv med att göra något bra för andra och göra det som en del av en dedikerad gemenskap. För mig finns det en tjock linje under gemensamma värden under ordet Team i Team Rynkeby."

Artiklen fortsætter under billedet...

Omgärdat av föreningar och laganda
Betoningen på laganda har på många sätt varit en röd tråd i Ivan Thyregods liv, både professionellt och privat. En stor del av hans ungdom tillbringades i den lokala fotbollsklubben i Esbjerg, där "drömmarna förmodligen var lite större än talangen", som Ivan Thyregod själv uttrycker det. Men han älskade spelet och i synnerhet fascinerades han av hur en taktik kunde översättas till ett starkt lagprestanda. Att även den bästa spelaren inte vinner eller förlorar ensam utan som en del av ett lag - samma mål, samma taktik och samma värden kräver gemensamt utförande. ”Det är väldigt grundläggande för mig, och därför har jag alltid haft lite svårt att förena mig med till exempel cyklingens natur. Här kör man ofta för en kapten som sedan skördar ära och framgång. Jag tror inte alltid att teamet bakom det får den fokus de förtjänar, säger han. 

Från att springa till att cykla
När fotbollsdrömmarna över tiden fick ge vika för Ivan Thyregods professionella karriär var det löparskorna som tog över. Dels för att hålla sig i form, dels för att "rensa huvudet" i en hektisk vardag med många arbetstimmar och familjeliv med fru och två barn. Idag gillar han fortfarande att springa en runda på 10 kilometer två till tre gånger i veckan, men är inställd på att cykeln nu blir mer central när han måste träna för att delta i Team Rynkeby för första gången. 

"Jag har lånat en cykel under sommaren och har förmodligen cyklat cirka 500 kilometer. Så jag börjar få en bild av vad som krävs och har skapat mig min första upplevelse på en landsvägs cykel. Jag har haft lite problem med ömhet i nacken, och jag trodde verkligen att jag skulle bli mer öm på en helt annat ställe, säger han med ett leende."

”Men jag tar träningen för att bli redo för Tour de Paris som en utmaning, och jag ser fram emot att träffa några av de andra deltagarna på vägarna när vi får våra kläder och cyklar." 

Kort om Ivan Thyregod

  • Bor i Strib med sin fru. Paret har två tonåriga barn.
  • Utsågs till General Manager i Eckes-Granini Danmark - Rynkeby den 1 oktober 2020. Han har tidigare haft positionen som kommersiell chef och chef för global kommersiell excellens på Arla Foods.
  • Tidigare jobb inkluderar även positioner hos Procter & Gamble och positioner som försäljnings- och marknadschef på Odense Marcipan och Kelsen Group.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram