<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 27-10-2016

Online-insamlingen går över all förväntan

På mindre än en månad har de svenska, danska och norska Team Rynkeby-deltagarna samlat in över en halv miljon svenska kronor på den helt nya insamlingsplattformen.

Inför det nya insamlingsåret har Team Rynkeby Fonden etablerat en egen insamlingsplattform online, vilket har gjort det enkelt för deltagarna i lagen att skapa sina egna personliga insamlingar, som de kan dela med sina vänner på sociala medier. 

Insamlingsplattformen blev lanserad för mindre än en månad sedan, men redan nu har de svenska, danska och norska deltagarna tillsammans samlat in över 628 000 SEK. 


- Jag är överraskad över hur bra det går, säger Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden. Vi har använt flera olika insamlingsplattformar i de olika länderna tidigare, men aldrig någonsin har vi samlat in så mycket pengar så fort. Det är helt enkelt imponerande.

ALLA KAN VARA MED
Enligt Carl Erik är den nya insamlingsplattformen en bra möjlighet som gör det enkelt för alla deltagare i Team Rynkeby att bidra till insamlingen för barn med cancer.

- Vi ställer inga krav på att deltagarna måste samla in ett visst belopp eller kontakta ett visst antal sponsorer. Däremot kräver vi att deltagarna bidrar till insamlingen i sitt respektive land. Genom att skapa en insamlingsplattform, gör vi det enkelt för alla deltagare att komma igång med insamlingsarbetet, säger Carl Erik Dalbøge. 

VÄNNER SOM HJÄLPER TILL 
En av deltagarna som redan har gjort stor succé genom sin personliga insamling, är Vivi Brøndum Nielsen, cyklist i Team Rynkeby Trekanten. 

Hon gör sitt första år som cyklist i Team Rynkeby och startade sin egen insamling, då hon anmälde sig till projektet i slutet av september. Hon har redan nu samlat in hela 8510 SEK till Børnecancerfonden.

- Jag har flera vänner som har sålt kläder och donerat pengar till min insamling. Utöver det har jag också några kreativa vänner som har stickat grytlappar och gjort ballongskålar, som de sedan sålt och donerat. Men jag har även mottagit donationer från personer som jag inte känner, berättar Vivi.

- Jag var i Kolding och berättade om projektet för ett par veckor sedan, och i samband med det fick jag också flera donationer från personer som jag inte känner. Det är fantastiskt roligt, berättar Vivi.

Hon berättar att hon är väldigt mån om att inte spamma sitt eget nätverk och sina vänner med insamlingen. - Jag håller igen lite med att dela med mig för mycket nu i starten. Det kan vara så att jag kommer behöva mina vänners hjälp senare i förloppet, säger Vivi med ett leende.

Du kan stötta Team Rynkebys insamlingar i Sverige, Norge och Danmark genom att klicka på någon av länkarna.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram