<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 05-02-2015

Ordförandeskifte nära att avslöjas på cykeln på väg till Paris

Ett skämt var nära att avslöja ordförandeskifte i Dansk Folkeparti på Team Rynkebys resa till Paris 2012. Det avslöjar Kristian Thulesen Dahl i en intervju med det Danska herrmagasinet Euroman.

Ordförandeskiftet i Dansk Folkeparti från Pia Kjærsgaard till Kristian Thulesen Dahl i september 2012 var nära att avslöjas i förtid på Team Rynkebys resa till Paris.
Det avslöjar Kristian Thulesen Dahl i en intervju i januarinumret av herrmagasinet Euroman.

Kristian Thulesen Dahl cyklade på sommaren 2012 sin andra resa till Paris med Team Rynkeby och under en av etapperna utsattes han för ett skämt som kom långt närmare verkligheten än vad skämtaren kunde föreställa sig.

- Jag hade i flera år varit medveten om att jag skulle ta över efter Pia när hon en gång skulle gå i pension (Kjærsgaard, red.). Efter valet i september 2011 berättade hon för den närmasta cirkel i ledningen att hon skulle avgå efter sommaruppehållet 2012, säger Dahl till Euroman.

"Pia har gått!" - Under sommaren cyklade jag till Paris med Team Rynkeby. Laget åtföljdes av en följebil och i den satt där en press man. Vid ett tillfälle vevade han ner rutan och skrek, "Dahl, det rapporteras från Danmark att Pia Kjærsgaard har avgått, vad är din kommentar till det?"

- Jag frös helt. Jag tänkte: "Åh nej, det har kommit ut? Hur ska jag relatera till det sittandes på en cykel "Jag tog chansen och skrek tillbaka:" Det här är skräp, Pia har alltid sagt att hon kommer att leda partiet så länge som Dolly Parton sjunger, och hon sjunger fortfarande "sedan cyklade jag vidare och hoppades bäst, säger Dahl.

Först när laget gjorde nästa stopp fick Kristian Dahl möjlighet att kontrollera sin mobiltelefon, och här kunde han se att det bara var ett skämt.

Nyheten om ordförandeskifte släpptes först ut i danska medier en månad senare, den 7 augusti 2012. Denna sommar kör Kristian Dahl sin femte resa till Paris med Team Rynkeby.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram