<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 03-07-2018

OS-guldmedaljören Bernt Johansson bytte tävlingscykeln mot en gul Bianchi

Efter att Bernt Johansson vunnit OS-guld och kammat hem VM-guld i lagtempo, har han nu lagt tävlingscykeln på hyllan. Istället färdas han över böljande landskap på europeiska landsvägar tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon Skaraborg. Team Rynkeby - God Morgon Skaraborg är ett helt nyetablerat lag, men en person i klungan är långt ifrån nybörjare på cykel. Bernt Johansson är en före detta tävlingscyklist, med både OS-guld och VM-guld på sin meritlista. Men numera är det andra faktorer han är ute efter när han ligger ute på vägarna.

När vi träffar Bernt, har han precis slagit sig ner i en brassestol vid hotellet efter dagens rutt. Serviceteamet har delat ut kall förfriskning och chips till de trötta, men glada cyklisterna. - Det är en viktig del av det här projekt, att man ska ha en trevlig samvaro. Att äta gott och dricka gott på vägen, är en stor del av själva upplevelsen, säger Bernt. Hittade glädjen i cyklingen igen

Men det är inte alltid fokuset har legat på njutning och ha en trevlig upplevelse. Bakom sig har Bernt Johansson en framgångsrik karriär som tävlingscyklist, där fokuset var ett helt annat. - I den värld där jag har levt som professionell tävlingsman, har ju fokuset varit något helt annat, säger Bernt och skrattar. Men efter ett par år som elitcyklist var jag dödstrött på cyklingen och lade den på hyllan i över 10 år. Men därefter började jag arrangera cykelresor för motionärer. Det var först då jag började hitta glädjen i landsvägscyklingen igen. Bernt pratar mycket kring värdet av träningsglädje och att njuta på vägen. - Cyklingen behöver inte vara en sport där man kör livet ur sig. Jag är övertygad om det är en viktig del i projektet, att man har roligt på vägen och trevligt tillsammans. Det bidrar till helheten i projektet, för att man ska vilja vara engagerad under en lång tid. Cykling kan vara så mycket mer än bara en idrott där man ska vinna. 
Jag tror också att det är den stora framgången i Team Rynkeby-projektet, att alla kan vara med och cykla. 

Se Bernt Johansson legendariska målgång när han tog OS-guld i Montreal 1976:


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram