<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 08-01-2019

Rekordåret 2018: Över 100 miljoner till livsviktig forskning

Team Rynkeby Fonden har under året som gått donerat 100,2 miljoner SEK till organisationer som hjälper svårt sjuka barn. Utav dessa gick närmare 35 miljoner till Barncancerfonden i Sverige. Nu meddelar Barncancerfonden att de har möjlighet att donera rekordmånga miljoner till forskningen. 137 miljoner kronor kommer oavkortat gå till att finansiera den livsviktiga barncancerforskningen. 

Team Rynkeby Fonden har under året som gått donerat 100,2 miljoner SEK till olika välgörenhetsorganisationer för svårt sjuka barn runt om i Norden. Aldrig tidigare i välgörenhetscykellagets historia har man samlat in så mycket pengar. Även antalet sponsorer var rekordmånga - över 6200 företag bidrog till insamlingen.- Det var en helt fantastiskt insamlingssumma vi presenterade under 2018. Deltagarna har lagt ner så mycket hjärta och själ i projektet - och engagemanget visar ett storslaget resultat, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Fonden i Sverige, och fortsätter;- Jag vet hur mycket tid och drivkraft det ligger bakom en sådan rekorddonation. Om man slår ut insamlingssumman på antalet deltagare, innebär det att varje enskild deltagare samlat in mer än 42 000 per person. Jag tycker att alla deltagare bör ge sig själva en rejäl klapp på axeln för det enorma jobb de lagt ner. 

6,3 miljoner från svenska skolelever


Förutom de 6200 företag som bidragit till insamlingen, har även 210 000 skolelever bidragit genom att delta i Skolloppet. I Sverige sprang över 76 000 elever, vilket bidrog till en rekordinsamling på 6,3 miljoner SEK, som avkortat gick till Barncancerfonden.- Jag vill rikta ett innerligt tack till alla som under året lagt oändliga timmar på att samla in pengar och sprida kunskap om barncancer. Inte minst vill jag tacka alla generösa företag, privatpersoner och skolbarn i Skolloppet som alla bidragit till denna fantastiska rekordsumma. 
Barncancerfonden donerar rekordbelopp till forskning
Nyligen meddelade Barncancerfonden att de i år har möjlighet att donera 137 miljoner kronor till 100 olika forskningsprojekt. Det är rekord i Barncancerfondens historia. Bland annat kommer de att finansiera den forskning inom den nobelprisvinnande immunterapin, sena komplikationer och akuta leukemier.

Just nu finansierar Barncancerfonden 221 forskningsprojekt, vilket gör Barncancerfonden till den största finansiären av barncancerforskning i Sverige. Det är helt och hållet möjligt tack vare bidrag från privata givare och företag, då de inte får något bidrag från kommun, stat eller landsting. 


Siktar på nytt insamlingsrekord 2019

Medan 2018 års deltagare kan glädja sig över det fantastiska insamlingsresultatet, pågår samtidigt det nya insamlingsåret. 2600 deltagare är just nu i full gång med att sätta ännu ett nytt insamlingsrekord och hitta ännu fler sponsorer. 

Vill ditt företag bidra till Barncancerfonden genom världens största multinationella välgörenhetscykelprojekt? Bli sponsor till Team Rynkeby - God Morgon, så går ditt bidrag oavkortat till att finansiera livsviktig forskning. Sista dagen för att teckna sponsoravtal är den 18e januari 2019. Läs mer här. 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram