<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 16-03-2018

Rekordintresse för Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet - 110 % fler elever springer för svårt sjuka barn

Hela 76 146 svenska skolelever är startklara för att springa Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet, som arrangeras på 306 skolor runt om i Sverige. Loppet arrangeras samtidigt på skolor i Danmark, Norge och Finland. Totalt är det 210 000 barn i Norden som alla springer den 23e mars, fredagen innan påsklovet.Rekordmånga deltagare

I Sverige arrangeras Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet för tredje året i rad. Intresset för loppet har ökat stort runt om på skolor i landet, då det är rekordmånga svenska skolelever som kommer att springa i år. 

Hela 76 146 skolbarn är kommer att delta, vilket är en otrolig ökning på 111% från föregående år. Bland de anmälda skolorna är 306 av dem svenska skolor, vilket är en ökning på 89%. Eric och Julia berättar varför loppet är så viktigt
I samband med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har det producerats en kortfilm, som är tänkt att visas i klassrummen i samband med loppet. Syftet med filmen är att förklara för barnen varför de ska delta i loppet och varför det är viktigt. 

- Det är otroligt viktigt att det framgår till eleverna att det är loppet inte handlar om vem som samlar in mest pengar eller vem som springer flest varv. Loppet handlar om att man sätter barncancer på skolschemat och pratar om värdet av att hjälpa andra. Endast genom att delta i loppet, kommer eleverna att bidra till en enorm uppmärksamhet kring barncancer runt om i landet. Det skapar en medvetenhet om sjukdomen och att alla har möjlighet att göra en insats, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon Sverige.

Eric Ulesköld, 16 år och Julia Olsson, 15 är båda två ungdomar som båda drabbats av cancer i unga år, men överlevde sjukdomen. I filmen berättar de för eleverna varför deras engagemang är viktigt och vad pengarna går till. Se filmen nedan:


Stöd eleverna i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet

Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet arrangeras den 23e mars 2018 - fredagen före påsklovet. Om du vill stötta en skola eller om du är sponsor till ett barn, kan du ge ditt bidrag här: www.team-rynkeby.se/stodskola. 

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram