<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 27-08-2019

Rekordmånga ansökningar till Team Rynkeby - God Morgon 2020

Rekordmånga personer har skickat in sin ansökan med förhoppningen om att göra sitt livs cykeläventyr tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon 2020. Det kan konstateras efter att Team Rynkeby Fonden stängt ansökan inför kommande projektår. 3225 personer har ansökt om att vara med när Team Rynkeby - God Morgon den kommande månaden kommer att sammanställa de lag, som nästa år kommer att cykla till den franska huvudstaden och samla in pengar till svårt sjuka barn. 

Antalet sökande är något högre än i fjol, och är därmed det högsta ansökningsantalet till välgörenhetscykellaget någonsin.Framgången glädjer Team Rynkeby Fondens direktör, Carl Erik Dalbøge. - Det glädjer mig att se att intresset för projektet fortsätter att öka internationellt. Vår ambition är att vi ska ha fler lag i fler länder kommande år, och därför är det viktigt för oss att det finns ett stort intresse i de länder där vi än så länge inte varit representerade så länge, säger Carl Erik Dalbøge. Färre kommer (kanske) får avslag

Det rekordhöga antalet sökande behöver dock inte betyda att det blivit svårare att få en plats i något av Team Rynkeby - God Morgons lag.

- Ansökningarna har fördelats mer jämnt i år, i jämförelse med i fjol. I år har vi haft fler sökande i de länder som vi tidigare har haft lite färre sökanden. Samtidigt har vi inte haft samma tryck på sökningarna i de länder där vi funnits länge - däribland Danmark. Jag hoppas därför att vi kommer ge färre personer avslag i år än vad vi gjorde förra året, säger Carl Erik Dalbøge.

Besked den 4e september
Redan nu är kaptenerna i full gång med att gå igenom ansökningarna, och den fjärde september 2019 får alla ansökanden reda på om de kommer att gå vidare i urvalsprocessen.

- Våra lagkaptener har ett antal krav som de ska förhålla sig till när de väljer ut deltagarna till lagen. Bland annat ska de säkerställa att lagen har en jämn köns- och åldersfördelning. Samtidigt ska det vara en bra blandning av personer med olika jobb- och utbildningsbakgrund, säger Carl Erik Dalbøge och fortsätter;

- Men först och främst ska lagkaptenerna skapa lag som fungerar bra ihop socialt. Det är trots allt det viktigaste, när man ska spendera så mycket tid tillsammans med varandra, säger han. Team Rynkeby Fonden räknar med att ta ut runt 2100 cyklister och 550 servicedeltagare till 57 lokala lag.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram