<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 05-02-2018

Rekordmånga skolelever drar på sig löparskorna för svårt sjuka barn

700 skolor från Sverige, Danmark, Norge och Finland kommer tillsammans att sätta motion och välgörenhet på skolschemat, när Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet arrangeras fredagen före påsklovet.

- Vi är fullständigt överväldigade över antalet skolor som vill delta i loppet. Så lät det från Team Rynkeby Fondens direktör, Carl Erik Dalbøge, efter att Team Rynkeby Fonden i helgen stängde anmälan. Hela 200 000 skolelever från 700 skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland är anmälda till loppet, som går av stapeln den 23e mars, fredagen före påsklovet. I Sverige arrangeras Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet för tredje året i rad. Intresset för loppet har ökat stort runt om på skolor i landet, då det är rekordmånga svenska skolelever som kommer att springa i år. 

Hela 76 146 skolbarn är anmälda, vilket är en fantastisk ökning på 111% från föregående år. Bland de anmälda skolorna är 306 av dem svenska skolor, vilket är en ökning på 89%

- Det är en otrolig ökning från föregående år, som vi knappast hade vågat hoppas på. Det är fantastiskt roligt att se att intresset för loppet vuxit sig så stort, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon Sverige.Barn springer för svårt sjuka barn

Innan loppet har eleverna möjlighet att ingå i mikrosponsorskap med familj, vänner och lokala företag, där de uppmanas att skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer. Förra året samlades hela 4 miljoner kronor in i samband med loppet.Pengarna betalas in elektroniskt till Team Rynkeby Fonden, som därefter donerar dem oavkortat till Barncancerfonden i Sverige. - Men det är inte pengarna som är det viktiga i loppet. Det viktiga är att eleverna förstår att de faktiskt kan vara med och göra skillnad för barn som har det svårt. Vi är otroligt stolta över, att vi i och med detta initiativ kan samla så många elever från så många skolor där alla har ett gemensamt syfte - nämligen att göra något gott för sig själva, samtidigt som man gör någonting gott för någon annan, säger Carl Erik Dalbøge.

Se samtliga skolor som kommer att delta i loppet här.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram