<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 29-06-2019

Rekordmånga Team Rynkeby-cyklister startade tillsammans i Köpenhamn

550 cyklister från 12 lag startade tillsammans i Köpenhamn tidigare idag när Team Rynkeby - God Morgon nu gör sin 18:e tur till Paris.

Prolog, Köpenhamn: Det var inte bara solen som lyste på Rådhuspladsen i Köpenhamn i morse.

Totalt 550 gulklädda Team Rynkeby - God Morgon-cyklister från Danmark och Norge hade invaderat den danska huvudstaden tillsammans med sina polerade cyklar.

Välgörenhetscykellaget inledde idag sin 18:e cykeltur till Paris till förmån för kritiskt sjuka barn.

Inte mindre än fyra danska och åtta norska Team Rynkeby - God Morgon-lag startade tillsammans från Rådhuspladsen och skapade därmed den största samlade starten någonsin i Team Rynkeby - God Morgons historia.

Det var även en spänd Team Rynkeby-direktör som satte på sig cykelskorna en halvtimme före start.

- Det här är Team Rynkeby. Man känner stämningen och förväntningarna och ser alla leenden. Cyklisterna börjar bli ivriga för att komma i väg. De har sett fram emot det här så länge. Och när vädret är som det är så går allting lättare, säger Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden.

Det kommer att bli varmt
Och vädret var ett av de stora samtalsämnena på Rådhuspladsen.

 

Just nu är det värmebölja i Europa och det finns ingen tvekan om att värmen kommer att påverka Team Rynkeby - God Morgons totalt 2 000 cyklister, uppdelade på 54 lag, när de kommer längre söderut de närmaste dagarna.

- Det kommer att bli varmt. Men hellre värme än regn, och lagen har vidtagit försiktighetsåtgärder och cyklisterna kommer instrueras regelbundet om att de måste komma ihåg att dricka mycket under turens gång så att de inte får problem, säger Carl Erik Dalbøge, som själv gör turen till Paris med olika lag varje dag.

- Jag ska cykla med sju olika lag, så det ska bli spännande att vara med och känna stämningen i de olika lagen, säger han.

Barnen först
Med några minuters försening gick starten från Rådhuspladsen runt kl. 09:30.

Först ut var barn och familjer med samband till Børnecancerfonden och Børnelungefonden, som de danska Team Rynkeby - God Morgon-lagen samlat in pengar till under året.

Sedan följde en lång rad av gult.

Turen gick i lugn takt mot Rigshospitalet där ännu ett Team Rynkeby - God Morgon-lag slöt upp.

Team Rynkeby - God Morgons 18:e tur till Paris är nu i full gång. Du kan följa turen LIVE hela vägen här: www.team-rynkeby.se/LIVE2019

 

 

 

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram