<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 24-08-2015

Rekordstort intresse för att komma med i Team Rynkeby

Team Rynkeby kommer att få ge avslag till varannan sökande till Team Rynkeby 2016. Det står klart efter det at tidsfristen löpte ut natten till fredag.

När tidsfristen för Team Rynkeby 2016 löpte ut i förra veckan, hade nästan 3000 personer lämnat in en motiverad ansökan till välgörenhets cykeltaeamet i hopp om att kunna vara bland de cyklister som nästa år kommer att ha möjlighet att cykla till Paris med Team Rynkeby.

Därmed kommer det att bli konkurrens om de 1600 platser som välgörenhets cykellaget ska tillsätta i de 38 lokala lag i Danmark, Sverige, Norge, Finland och Färöarna i september.

- Vi är mycket stolta över att så många människor fortsätter att attraheras av vårt projekt. Men på senare år har vi upplevt att trots ett hav av olika cykelprojekt så förblir Team Rynkeby en stark exponent för idén att göra något gott för sig själva samtidigt som man gör gott för andra, säger Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden.

Sex nya lag är inte tillräckligt
Team Rynkeby direktören erkänner dock att det stora intresset för att ansluta sig till Team Rynkeby är en utmaning för välgörenhets cykelteamet.

- Det stora problemet är att vi kommer att göra en massa människor besvikna som tyvärr inte kommer att få en plats i laget till nästa säsong. Vi har försökt att ta emot det växande intresset genom att skapa sex nya lag med plats för ett par hundra extra cyklister - men det är inte tillräckligt i förhållande till det stora intresse som vi upplever, säger Carl Erik Dalbøge.

Kallade till informationsmöte
Deltagarna i Team Rynkebys 38 nya lag kommer att väljas ut i september, men redan den 2 september får de sökande svar på frågan om de har gått vidare i urvalsprocessen.

- Fler lag kommer den 2 september att kalla de sökande till ett informationsmöte där kandidaterna har möjlighet att höra lite mer om vad som krävs för deltagare och lagkaptenen har möjlighet att träffa de som gått vidare i uttagnings processen, innan de slutligen tar ut teamet.

- Vi är naturligtvis i behov av vissa deltagare som kan bidra till att göra en skillnad för barn med cancer och bidra till insamlingen, men vi behöver också några deltagare som kan bidra till det sociala livet i laget och skapa den teamkänsla som göra det till en stor upplevelse att vara en del av Team Rynkeby, säger Carl Erik Dalbøge.

Förra året fanns det nästan 2.800 kandidater till 1400 platser. Team Rynkeby kan därmed se en ökning av antalet sökande på nästan sex procent.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram