<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 19-09-2016

rekordsumma till barncancerfonden

Aldrig tidigare har Team Rynkeby Sverige samlat in så mycket pengar i kampen mot barncancer. Efter förra årets 13 miljoner kronor har lagen i år samlat in nästan 19 miljoner kronor. 

Lördagen den 17 september arrangerades den högtidliga checköverlämningen på Sundstorget i Helsingborg, där Team Rynkeby Sverigekapten Paul Chronqvist Svensson för första gången skulle offentliggöra den rekordhöga summan.

Torget var dagen till ära fyllt av besökare, utställare och familjemedlemmar som spänt stod och väntade på cyklisterna. Även flera företag hade engagerat sig för att bidra till evenemanget. IM Event sponsrade med hoppborgar till barnen och Ica Maxi Råå, Haribo och Rynkeby Foods såg till att det fanns mat och dryck på plats.

Vid halvtvå tiden började Sundstorget att fyllas upp av totalt 200 gulklädda cyklister, som tillsammans cyklat från Lund, Halmstad och Kristianstad dagen till ära. I ett paradtåg ledde de in cyklarna fram mot torget och scenen, ackompanjerat av marschmusik och publikens jubel. Efter att checken passerat över huvudet på samtliga cyklister landade den tillslut på scenen, där barnen Jacob och Zeb tog emot den och lämnade över den till Per Leander, generalsekreterare på Barncancerfonden. Ett högt jubel bryter ut när checken packats upp ur pappret och rekordsumman presenteras för första gången.

- ”18.903.621 svenska kronor, ropar konferencieren Ola Selmén ut i mikrofonen och rungande applåder bryter ut.

Summan kommer likt tidigare år att skänkas oavkortat till Barncancerfonden. Per Leander står och håller upp checken mot publiken.

- Jag är helt omtumlad, säger han. Jag visste att resultatet skulle vara bra, men inte så här bra. Man får verkligen ett perspektiv på hur stort det här engagemanget och projektet är. Jag har varit generalsekreterare på Barncancerfonden i 4 år och en av de första checkarna jag tog emot var från just Team Rynkeby. Då skedde överlämningen på ett litet café i Stockholm, och redan då var summan enormt hög - på 2 miljoner. Nu, 4 år senare är summan hela 9 gånger större. Det är helt fantastiskt. Jag vill utbringa ett stort och innerligt tack.

Team Rynkebys Sverigekapten Paul Chronqvist Svensson berättar att årets bidrag är ett kvitto på deltagarnas enorma engagemang som har funnits under hela årets gång.

- Våra lagmedlemmar har inte bara tangerat det tidigare rekordet, utan krossat det, säger han. Årets bidrag är ett kvitto på vilket engagemang det finns för att vinna kampen mot barncancer. Jag rikta ett stort tack till alla generösa företag och privatpersoner som har bidragit, och inte minst tacka lagens medlemmar som till 100 procent bekostat sin medverkan och lagt oändliga timmar på att samla in pengar och sprida kunskap om barncancerforskning.

Checköverlämningen tillsammans med kvällens bankett sätter punkt för Team Rynkeby-året.

- Nu blickar vi framåt mot nästa år 2017, säger Paul. Nu kör vi festen!

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram