<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 13-03-2017

Ride of Hope Europe integreras i Team Rynkeby

Från och med 2018 kommer Team Rynkeby och Barncancerfonden att utveckla sitt samarbete ytterligare, med förhoppningen att kunna samla in ännu mer pengar till barncancerforskningen. Barncancerfonden kommer helt att satsa på lopp stationerade i Sverige, samtidigt som det europeiska cykelloppet Ride of Hope Europe avvecklas. Team Rynkeby kommer utöka sitt europeiska lopp genom att välkomna alla som vill cykla i Europa kommande säsong att ansöka till Tour de Paris 2018. 


Team Rynkeby Sverige har för närvarande 450 deltagare, fördelat på 13 lag runt om i Sverige. Ambitionen är att expandera med fler lag till kommande säsong, och därmed kunna samla in ännu mer pengar till Barncancerfonden.

– Vi hoppas att alla cyklister från Ride of Hope Europe ansöker om att vara med i Team Rynkeby 2018 och ser fram emot att tillsammans kunna samla in ännu mer pengar till barncancerforskningen, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.Rekordstor insamling för Team Rynkeby 

Team Rynkeby Sverige samlade 2016 in nästan 19 miljoner kronor till Barncancerfonden. Det är en ökning på 41 procent från föregående år, då 13,4 miljoner kronor samlades in.

- Det är fantastiskt att intresset för att delta och stödja projektet är så stort. Både antalet deltagare och sponsorer är större än någonsin, säger Paul Chronqvist-Svensson.Ride of Hope Europe kommer att cykla sin sista tur mellan Prag och Varberg under sommaren 2017. Därefter välkomnas deltagare att ansöka till Team Rynkeby för kommande projektår.


Framtida möjligheter

Den 11 mars träffades kaptenerna från Team Rynkeby och Ride of Hope för första gången, för att gemensamt diskutera framtida möjligheter.

– Nu stärker vi det goda samarbetet med Team Rynkeby ytterligare. Genom att Team Rynkeby införlivar Ride of Hope Europe i sin framgångsrika verksamhet kan vi på Barncancerfonden fokusera på att vässa våra övriga of Hope-event ännu mer, säger Åsa Blomberg, chef för företagsinsamling på Barncancerfonden.

Vill du ansöka om att delta i Team Rynkebys Tour de Paris 2018? Välkommen att skicka in din ansökan här. 


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram