<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 26-06-2017

Så avslutar Team Rynkeby årets tur till Paris

Det kommer att bli utan den traditionella paraden genom Paris gator, när Team Rynkeby avslutar sin 16e tur till Paris den 15 juli 2017.

När 1700 gulklädda cyklister från Team Rynkeby avslutar sin sju-åtta dagars färd till förmån för svårt sjuka barn den 15 juli 2017, kommer det att ske utan den traditionsenliga paraden genom Paris.

Säkerhetssituationen i Paris innebär, att franska myndigheter inte har gett tillåtelse till Team Rynkeby att genomföra paraden genom den franska huvudstaden i år, berättar Carl Erik Dalbøge, direktör i Team Rynkeby Fonden.

- Det är ett faktum att världen har förändrats - vilket innebär att även Team Rynkeby kommer att behöva vänja sig vid ett större fokus på säkerhet i samband med ankomsten till Paris. Därför är det förståeligt att myndigheterna i Paris är försiktiga och inte bara låter oss genomföra ankomsten till Paris likt föregående år, säger Carl Erik Dalbøge.

Samma plats som föregående år
Trots den inställda paraden, är Team Rynkebys direktör övertygad om att avslutningen på Team Rynkebys tur till Paris kommer att bli både festlig och minnesvärd för deltagarna samt de 5000-6000 ditresta anhöriga.

- Vi har säkrat oss om det stora gräsområdet på platsen 'Prairie du Cercle Sud’ i det nordöstra hörnet av Paris - samma plats som vi avslutade turen föregående år. Här kommer de 44 lagen att ankomma var för sig mellan klockan 13-14 och köra en kort parad in över platsen, innan de officiellt avslutar turen och kan återförenas med sina anhöriga, säger Carl Erik Dalbøge.

- Vi arbetar just nu med de sista detaljerna för avslutningen, så att vi säkerställer att den blir så fin och minnesvärd som den brukar vara - och jag tror faktiskt, att många lag kommer att uppleva avslutningen smidigare och bättre, när vi undgår att pressa in 1700 cyklister in på samma plats samtidigt, fortsätter han.

’Prairie du Cercle Sud’ öppnas för ankomst klockan 10.00
De 44 lagen ankommer var för sig till platsen mellan klockan 13-14, och därefter avslutas arrangemanget klockan 15.00. Härifrån kör lagen ut till sina respektive hotell.

Anhöriga kan komma till platsen via metron, och kan stiga av vid hållplatsen ’Métro Porte de Pantin’ (linje 5).

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram