<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 17-08-2014

Så här är urvalsprocessens förlopp

Onsdagen den 20:de augusti är det sista chansen att ansöka om en plats till Team Rynkeby 2015. Här kan du se hur urvalsprocessen går till.

Lite mer än 400 personer har hittills ansökt om en plats till ett av de 8 svenska lagen inför 2015. Nu stänger ansökningslistan och det lackar mot sista chansen om ditt namn ska vara med på mållinjen när lagen tas ut under september månad. Den 20:de augusti 2014 stänger Team Rynkeby ansökningslistan på hemsidan till Team Rynkeby 2015.

ANSÖK HÄR: Ansök om en plats till Team Rynkeby 2015.

Den 
22 augusti mottar de svenska lagkaptenerna en lista över de personer som har ansökt om en plats till ett av lagen via hemsidan.

Varje enskild person värderas av lagkaptenen på det lag som ni ansökt till och det lag som ligger närmast den sökandes hemadress. Ansökningarna värderas främst utifrån den sökandes motivation som ni beskrivit i ansökan, lagkaptenen försöker också skapa en bra mix av män och kvinnor i en vettig åldersspridning. Viktigt i uttagningarna för lagkaptenen är att skapa bredd i yrke och erfarenhet bland de om tas ut till laget.

Dessutom så har vi en regel som säger att högst 50 % får ha deltagit i projektet förut i respektive lag, detta gör det ofta till ett komplicerat pussel för lagkaptenerna när de ska sätta laget.

LÄS MER: Lagkapten: Så här tar jag ut mitt lag.

Den 2 september får de sökande besked

Den 2 september skickar Team Rynkebys direktör, Carl-Erik Team avslag till de ansökningar som inte är uttagna till årets tur. Och i de kommande dagarna kontaktar alla lagkaptener de personer som de gärna vill arbeta vidare med i urvalsprocessen.

Informationsmöten arrangeras runt om i Sverige där kaptenen redogör för vad som förväntas av en deltagare i Team Rynkeby. Vi bjuder in fler personer till informationsmötet än vad vi kan ta med i laget då det alltid faller från några som ansökt efter mötet. Om det inte faller från några så måste kaptenen göra ett urval så att laget som max består av 50 cyklister och 8-10 service personer. Laget skall vara uttaget till den 30 september.

FAKTA OM TEAM RYNKEBY 2015

- Team Rynkeby 2015 består av ca. 1.450 cyklister och 350 servicepersoner fördelade på 32 lag från fem länder (Danmark, Sverige, Finland, Norge och Färöarna).

- Turen till Paris sträcker sig från den 3.-till 10 juli 2015.
- Det koster 20.650 SEK att komma med som cyklist (inkl. carboncykel). Priset för cyklister om man har en Team Rynkeby Bianchi racer från tidigare år är 9.000 SEK.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram