<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 02-03-2016

Så undviker du sadelsår

Team Rynkeby Köpenhamn har utarbetat en omfattande guide om hur du undviker sadelsår som cykelmotionär, ladda ner guiden här.

Det är extremt smärtsam och obekvämt att lida av trycksår i baken ​​- speciellt om du inte kan vila baken tills såren läkt. Som långdistanscyklist löper du en uppenbar risk att drabbas av sadelsår på en cykeltur som består av flera etapper.

Det är just därför de två Team Rynkeby Köpenhamns deltagarna Steen Carstensen och Trine Voigt, som båda är läkare, sammanställt en omfattande guide till hur motionscyklister undvika trycksår. Guiden har tagits fram till lagkamraterna på Team Rynkeby, men kan användas av alla cyklister.

Hälften av alla som genomför turen till Paris kommer att uppleva symptom som påvisas från den medicinska litteraturen, vi vet att långdistanscykling innebär risk för allvarliga skador i sadelregionen.

- Olika studier har visat att mer än 50 procent av långdistanscyklister upplever symtom som smärta eller onormala förnimmelser i mellangården efter cykling. Och mer än 20 procent av långdistanscyklister av båda könen upplever onormala förnimmelser i mellangården och könsorgan efter cykling, skriver Steen Carstensen och Trine Voigt i guiden.

Och därför bör utövande cyklister också vidta försiktighetsåtgärder
För att undvika sadelsår så uppmanar guidens författare att använda creme, tvätt cykelbyxor varje dag och gå i löst sittande kläder när man inte sitter på cykeln – som några av de muntra råden som påvisas i guiden, som också erbjuder goda råd hur man ska handskas med hår i sadelregionen och att smörja paddingen i byxorna.
Du kan ladda ner den omfattande guiden här (2,8 MB).

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram