<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 25-02-2019

Sista anmälningsdagen för Nordens viktigaste och roligaste motionslopp för skolelever

Den 3e maj 2019 går Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet av stapeln, ett lopp där skolelever från hela Norden snörar på sig löparskorna för den goda sakens skull. Hittills har över 73 000 svenska skolelever från 279 skolor anmält sig - och deltagarlistan växer i snabb takt. Den 1 mars är det sista chansen att anmäla sig till årets roligaste och viktigaste motionslopp. Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går alla insamlade pengar direkt till Barncancerfonden. Innan loppet har eleverna möjlighet att teckna mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet.


Stor framgång bland skolor

Sofia Schaub är eventansvarig på Team Rynkeby - God Morgon och har under de tre åren som loppet arrangerats i Sverige, sett Skolloppet växa i popularitet bland skolorna.

- Framför allt att för att vi har lyckats etablera ett gott rykte kring Skolloppet. Det har varit ett oerhört positivt evenemang, vilket gjort att lärare, föräldrar och elever som deltagit har blivit som ”ambassadörer” och på så sätt spridit de positiva fördelarna med Skolloppet. Jag har mött flera som själva ännu inte deltagit, men som hört talas om loppet från vänner eller bekanta, och därmed velat delta, berättar Sofia. Sofia förklarar att konceptet utgår från att göra det så enkelt som möjligt för skolorna att genomföra, då stor del av logistiken sköts av lagen i Team Rynkeby - God Morgon.

- För skolornas del är det enkelt att delta, då allt material och all logistik sköts av deltagarna i Team Rynkeby - God Morgon. Deltagarna ställer även upp och deltar på många av platserna där loppet arrangeras och bidrar till att skapa bästa möjliga förutsättningar för skolorna som deltar i loppet.

Se antalet anmälda skolor 
Nedan ser du vilka skolor som hittills anmält sig till Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. 

 


Fantastisk energi på plats under loppet

Sofia har själv deltagit på plats under flera lopp och hon berättar att energin under loppet är fantastisk.

- Jag älskar barnens energi och deras frågor! På en del skolor håller någon av årskurserna i uppvärmningen för resten av skolan. Med musik och glad stämning involveras hela skolan till att göra en gemensam insats, säger Sofia. Hon berättar vidare att det dyker upp många nyfikna elever under dagen, som vill dela med sig av sina tankar och funderingar kring loppet.

- Att kunna möta barnen i deras funderingar är absolut en höjdpunkt. Många barn kommer även fram och berättar om någon släkting eller vän som haft cancer. Jag tror det är så otroligt viktigt att vi tidigt lär oss formulera och sätta ord på våra tankar och känslor, förklarar Sofia och fortsätter;

- Vi möter även skolor där cancerdrabbade barn går eller syskon och vänner till cancerdrabbade barn. Att en skola väljer att delta i Skolloppet är av stor betydelse för dessa familjer och anhöriga. För att inte tala om de barn jag mött, som får se hela sin skola springa till förmån för något som de själva kämpat med under flera år. Det här är inget vanligt välgörenhetslopp, det är ett sätt att skapa samhällsengagemang och medmänsklighet för framtiden.

Stor insats för barncancerforskningen
Under de tre år som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in över 11,8 miljoner kronor till Barncancerfonden. Det är ett belopp som gör stor skillnad för barncancerforskningen och de barn som insjuknat i cancer. Anmäl din skola

För att delta i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet behöver vi få in anmälan senast den 1 mars 2019. Du hittar mer information om loppet här och anmälan kan du göra här. 


 

Informationsfilm TR-GM Skolloppet from Team Rynkeby on Vimeo.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram