<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 11-05-2018

Skolelever sprang ihop 6,3 miljoner till Barncancerfonden

När Team Rynkeby Fonden stängde årets insamling för Skolloppet stod det klart att många bäckar små verkligen kan bli en stor å. 6,3 miljoner svenska kronor. Så mycket har svenska skolelever samlat in till Barncancerfonden.

Det sprangs många hundratusentals kilometer till förmån för cancerdrabbade barn, då över 76 146 svenska skolelever deltog i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. Loppet arrangerades för tredje året i rad och genomfördes på fler än 306 skolor runt om i Sverige. Loppet arrangerades samtidigt på skolor i Danmark, Norge och Finland. Totalt var det 210 000 barn i Norden som alla sprang till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige gick alla insamlade medel oavkortat till Barncancerfonden.

- Det engagemang som finns kring Skolloppet är helt magiskt. När vi har åkt runt bland skolorna under loppet har det funnits en fantastiskt energi bland deltagarna. Eleverna har varit väl medvetna om att deras deltagande i loppet verkligen gör en märkbar skillnad för sjuka barn och deras familjer. Vi är oerhört tacksamma för den insats som eleverna och skolorna har gjort i samband med loppet, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager på Team Rynkeby - God Morgon Sverige. 
Ökning från i fjol
Intresset för loppet har ökat rejält sedan starten för tre år sedan. Flera av skolorna väljer dessutom att delta flera år i rad, som en årlig aktivitet i skolplaneringen. Det exakta beloppet som samlats in under vårens lopp i Sverige är 6 320 639 kronor. Det är en ökning på 55 % från föregående års insamling. Men det är inte insamlingstotalen som är den största framgången i loppet menar Paul Chronqvist Svensson. 


- Succén med loppet handlar inte i första hand om att det samlats in en stor summa pengar till barncancerforskningen. Det viktiga är inte vem av barnen som samlat in mest pengar eller vem som sprungit flest varv. Detta är ett resultat av att flera tusentals barn har samlats under en och samma dag, där de gjort en beundransvärd insats och sprungit till förmån för svårt sjuka barn. Det visar att det finns ett stort engagemang och en stark vilja att göra någonting gott för någon annan, säger han. Stor insats för barncancerforskningen

Under de tre år som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in över 11,8 miljoner kronor till Barncancerfonden. Det är ett belopp som gör stor skillnad för barncancerforskningen och de barn som insjuknat i cancer. 


Anmäl er skola till Skolloppet 2019

Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet kommer att arrangeras igen den 3 maj 2019. Det är gratis för alla skolor att delta, och anmälningen görs här: www.team-rynkeby.se/anmälskola. 

Om Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet:

  • 
Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp, där skolelever från hela Norden springer till förmån för barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige går alla insamlade pengar direkt till Barncancerfonden. 

  • Loppet, som arrangeras av Team Rynkeby Fonden, bygger på idéen om att eleverna ska göra någonting gott för sig själva, samtidigt som de gör något gott för någon annan. 

  • Innan loppet har eleverna möjlighet att teckna mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas skänka ett mindre belopp per varv eller kilometer som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet.  • Under de tre år som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in över 11,8 miljoner kronor till Barncancerfonden. 


Stort tack till alla som deltagit i loppet! Se tackfilmen nedan: 


TRGM Skolloppet 2018 Tackfilm from Team Rynkeby on Vimeo.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram