<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 12-07-2016

Som en enda stor familj

Team Rynkeby Jönköping har under tisdagen rullat över den tyska landsbygden med glatt humör och en smittsam, positiv energi. Dagens etapp går mellan Barnstorf och Stadtlohn, med ett stopp för lunch vid floden Ems.

Etapp 3: Luften är ljummen och solen börjar kika fram mellan molnen, när Team Rynkeby Jönköping trampar iväg mot dagens delmål. De cyklar i två grupper, då de är ett stort lag.

Sandra Brogren är en av årets nytillkomna cyklister. Hon fick upp ögonen för Team Rynkeby, efter att hon hört talas om cancerdrabbade Alva som står bakom den egna insamlingen Alvas Änglar. Alva förlorade sin kamp dagen före julafton 2012, men insamlingen lever vidare i hennes namn. Hennes föräldrar var med och cyklade med Team Rynkeby Jönköping till Paris förra året.

- ”Jag har haft det så otroligt bra och är lyckligt lottad, vilket gör att man får skuldkänslor, förklarar Sandra. Därför vill jag kunna ge min tid, för att jag kan och för att jag orkar. Cyklingen är för mig bara en bonus.”

Team Rynkeby Jönköping upplevs som ett väldigt sammansvetsat lag, nästan som en stor familj. Det är föga förvånande att många av deltagarna faktiskt har familjeband, även utanför Team Rynkeby. Laget består till stor del av par, äkta makar och sambos, men några har även värvat in sina barn. Per Augustsson gör i år sin resa tillsammans med både sambon Susanne och dottern Isabell.

- ”Det är jättekul att ha med mig dottern på cykeln och sambon i serviceteamet, berättar Per. Jag tycker det är roligt att få in fler personer till Team Rynkeby. Därför brukar jag hjälpa till med cyklingen, genom att låna ut cyklar och se till att fler får upp ögonen för konceptet. Annars kan det lätt bli att laget bara består av proffscyklister och man tappar bredden bland deltagarna.”

Per ser extra mycket fram emot ett av årets delmål, klostret Notre Dame le Leffe i Dinant där laget ska spendera en natt.

- ”Men jag kan tyvärr inte berätta varför jag ser fram emot det, säger han lite kryptiskt och skrattar. Jag kan berätta sen när vi är framme i Paris.”

För Madelen Svensson har årets tillsammans med Team Rynkeby förändrat hennes liv på flera sätt. Förutom att ha fått tillbringa stor tid på cykeln och träffat flera nya vänner, har hon även träffat någon hon tycker om lite extra.

- ”Faktum är att jag träffade min pojkvän Henrik här i laget, berättar hon. Utan Team Rynkeby hade det antagligen aldrig blivit vi. Det är fint att kunna göra något som detta tillsammans med någon man tycker om.

Efter 15,5 mils cykelfärd i strålande sol anländer Team Rynkeby Jönköping i Stadtlohn. Imorgon lämnar laget Tyskland och fortsätter mot nästa delmål i Genk, Belgien.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram