<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 23-03-2018

Stämningen på topp när 200 000 elever sprang för svårt sjuka barn

Den 23 mars snörade över 200 000 skolelever på sig löparskorna för den goda sakens skull när Nordens största välgörenhetslopp för skolelever gick av stapeln. I Kristianstad sken solen och stämningen var på topp, när hela 50 skolor i området arrangerade loppet. 


På idrottsplatsen i Önnestad samlades över 400 elever från förskolan och hela vägen upp till högstadiet, för att springa till förmån för Barncancerfonden. På plats fanns representanter från Team Rynkeby - God Morgon, juice till alla deltagarna och festlig musik som ljöd ur högtalarna. Längst med slingan stod lärare och föräldrar och hejade glatt på eleverna.Per-Inge Ström, förskolechef på Önnegårdens förskola, var en av de engagerade i hejarklacken. Han har tillsammans med Önnestads Skola slagit ihop arrangemangen till ett gemensamt stort lopp. I år är det andra gången skolorna arrangerar loppet. - Det gick jättebra förra året och krävdes inte mycket planering alls, tack vare att vi fick så mycket hjälp av representanterna från Team Rynkeby - God Morgon, säger han. Eleverna var dessutom mycket positiva till evenemanget.

Härlig gemenskap

På Önnestads idrottsplats springer de reflexvästklädda, allra yngsta deltagarna i mitten i en liten cirkel, och strax utanför springer eleverna från lågstadiet en något längre sträcka som utgör en större cirkel. Längst sträcka har högstadieeleverna, som springer i den yttersta ringen och som sträcker sig uppemot en halv kilometer runt vallen.

Per-Inge förklarar att loppet möjliggör en fin gemenskap bland eleverna från de olika årskurserna, eftersom de sällan annars gör aktiviter ihop.- Jag är säker på att vi kommer att arrangera det här igen, säger Per-Inge. Det är roligt att vi gör det som ett gemensamt evenemang, från förskolan upp till högstadiet. Han berättar också om värdet av att man i tidig ålder börjar prata om att hjälpa andra och vad välgörenhet innebär. - Vi vill prata med eleverna om medmänsklighet och att det är viktigt att hjälpa andra människor, berättar han. Vi börjar göra detta redan när de är 4-5 år, och jag tror att det är viktigt att börja prata om det tidigt i livet. Det sätter sina spår. ”Viktigast” att vinna över rektorn
Det var inte bara elever som gav sig ut i löpspåret. Både lärare och övrig personal hade på sig löparskorna på dagen till ära. Även rektor Erik Tirén Törnblom ville vara ett föredöme för barnen.- Det är ju en extra utmaning att springa fler varv och slå rektorn, såklart! Eleverna springer nog lite extra snabbt, eftersom de vill springa fler varv än honom, säger Per-Inge och skrattar.

Ge ditt bidrag
Förra året samlades 18,3 miljoner SEK in i samband med loppet. Vill du hjälpa en skola att stödja Barncancerfonden via Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet? Ge ditt bidrag via www.team-rynkeby.se/gebidrag senast den 6 maj. Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram