<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 25-09-2018

Stöd Barncancerfonden genom världens största välgörenhetscykelprojekt - är ditt företag med 2019?

Förra året ingick över 1300 företag guld- och platina-sponsorskap med Team Rynkeby Fonden, vilket innebär att det ännu ett år kommer att doneras en rekordsumma till välgörenhetsorganisationer runt om i Norden. I Sverige går varenda krona oavkortat till Barncancerfondens livsviktiga arbete. Nu kan ert företag stödja världens största multinationella välgörenhetscykelprojekt - finns er logga med på kläderna under 2019?Varje år väljer tusentals företag och privatpersoner att stödja Team Rynkeby - God Morgon, som i sin tur skänker bidragen till de välgörenhetsorganisationer som det samarbetas med i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland.

I Sverige går pengarna oavkortat till Barncancerfonden, då projektets huvudsponsor God Morgon står för alla centrala projektkostnader. 

Team Rynkeby - God Morgon är en frivillig verksamhet och det innebär att en stor del av förnödenheterna som behövs under turen betalas av sponsorer. Bland annat bilar, bränsle, mat och dryck. Dessutom betalar deltagarna själva sina egna utgifter som cyklar, cykelkläder och hotellnätter under Tour de Paris.Stor utveckling i projektet

Jan Aronson har varit kapten för TR-GM Täby sedan 2014 och går nu in i sitt sjätte projektår. Han berättar att han sett projektet utvecklats enormt, från det att han gick in i projektet till vad det har blivit idag. Idag arbetar han även som sponsoransvarig för Team Rynkeby - God Morgon Sverige.

- Det har skett en enormt utveckling i projektet sedan 2014, berättar Jan Aronson. Allting är mer strukturerat och vi har större erfarenhet. Vi har även skapat en kontinuitet i projektet och ett bättre samarbete mellan lagen. Jag tror det är det är det samarbetet och den strukturen, som gör att vi kan donera sådana rekordsummor till Barncancerfonden år efter år.

Fler företag satsar med hjärtat


Allt fler företag väljer att engagera sig i välgörenhet. Under det senaste året skänkte svenska företag 1278 miljoner kronor till olika välgörenhetsorganisationer. Och det blir allt viktigare för företag att visa sitt engagemang.

- Jag tror att allt fler företag förstår värdet av att arbeta med CSR. Fler unga personer som söker jobb tittar efter vilka företag som engagerar sig i olika samhällsfrågor och välgörenhetsprojekt. Team Rynkeby - God Morgon är ett oerhört exponerat och medialt välgörenhetsprojekt som syns i många olika forum, säger Jan Aronson, och fortsätter; - När en sponsor frågar vad de får för sponsorskapet, brukar jag ställa motfrågan - vad vill de ha? Det finns massor med möjligheter att engagera sig som sponsor. Man kan t.ex. engagera sin personal, då många företag har med i sin personalpolicy att personalen får engagera sig i välgörenhetsarbete under arbetstid. Ibland har våra deltagare kommit ut till företagen när de har kunddagar, där vi berättar om projektet och kunderna kan få prova cyklarna. Det går att skapa hur mycket publicitet som helst kring sitt sponsorskap. Behövs bättre behandlingar
Jan Aronson berättar själv att en stor drivkraft i projektet är den egna barndomsvännen, som gick bort i cancer. 

- Min kompis gick bort i cancer när vi var barn, men om han hade insjuknat idag hade han antagligen överlevt. Barncancer var för ca 30-40 år sedan, en sjukdom med hög dödlighet som nästan alla barn som insjuknade dog av. Idag är fallet annorlunda, då hela 80% överlever sin sjukdom. Men det behövs bättre behandlingar, för att ännu fler barn ska överleva - och det kostar massvis med pengar. Därför är det viktigt att man fortsätter att stödja Barncancerfondens arbete. Stöd Team Rynkeby - God Morgon

Förra året blev TR-GM Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Vill du veta mer om hur du kan stödja projektet? Läs mer här. 


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram