<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 16-07-2016

Stor lycka när Team Rynkebys resa avslutades i Paris

Team Rynkeby fick ett gripande slut på sin årliga cykeltur till Paris när upp till 5000 personer mottog deltagarna i den franska huvudstaden.

Etapp 7: 1500 cyklister från Danmark, Sverige, Norge, Finland och Färöarna fick ett gripande slut på sin resa när över 5000 personer tog emot dem i Paris under eftermiddagen.

Slutmålet ägde rum på Prairie du Cercle Sud i nordöstra hörnet av Paris, där tusentals anhöriga skapat en vacker kuliss för finalen. Det är det femtonde året i rad som Team Rynkeby gör en resa till Paris till förmån för barn med cancer.

”Avslutningen blev väldigt känslosam, säger Carl Erik Dalbøge, chef för Team Rynkeby Fonden. Deltagarna har arbetat hårt under en lång tid. De har tränat hårt och den senaste veckan har många av deltagarna varit under hård press. Därför blev det för många ett väldigt känslosamt slut, säger Carl Erik Dalbøge och fortsätter:

”Det är första gången som alla deltagare från samtliga fem länder samlas och därför är det också första gången som man får en känsla av hur stort Team Rynkeby verkligen är. Det är rörande att så många människor samlas för ett och samma syfte - att hjälpa barn med cancer och deras familjer.

I skuggan av terror
Team Rynkebys slutliga parad genom Paris genomfördes i skuggan av torsdagens attack i Nice, som tog livet av 84 människor och skadade 202.

"Vi är alla påverkade av de avskyvärda attackerna i Nice och våra tankar går till de avlida och deras anhöriga. Det var viktigt för oss att fullfölja resan som planerat - och av respekt för de berörda familjerna - och vi är mycket tacksamma för den hjälp vi fått från den franska polisen", säger Carl Erik Dalbøge.

De sista 15 kilometerna kördes under full poliseskort från ca 10 medverkande poliser.

Ett sista farväl
Ikväll kommer lag från Team Rynkeby att fira slutet av det här året på olika platser i Paris och imorgon kommer de flesta deltagarna att gå tillbaka hem eller gå vidare på semester med sina familjer.
"Det kommer att bli ledsamt. Deltagarna har kommit mycket nära varandra den senaste veckan och nu är det över. Det ger en mycket speciellt atmosfär", säger Carl Erik Dalbøge.

I slutet av september kommer Team Rynkeby att presentera hur mycket pengar samtliga lag har samlat in för att bekämpa barncancer.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram