<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 16-05-2014

Stor uppgift att starta upp Down Under

Det har varit en mycket stor uppgift för Team Rynkeby Canberra att starta upp ett lag i Australien. Men med bara 49 dagar till starten i Danmark så är laget vid gott mod.

Det är inte lätt att arrangera en cykeltur från Danmark till Paris när man sitter 16.000 km från startplatsen i Aabenraa och försöker att få sponsorer att gå in och hjälpa till med allt från frukt till energibars, walkie-talkies och kylbil.

Detta vet Bjarne Kragh allt om.

I snart sju månader så har lagkaptenen för Team Rynkeby Canberra fått lägga minst 30 timmar i veckan på att organisera och leda teamet samtidigt som han driver två verksamheter - bland annat en fysioklinik som har blivit den naturliga samlingspunkten för det Australiensiska Team Rynkeby laget.

- Det har varit en mycket, mycket stor uppgift att nå så långt som vi är idag. Långt mer omfattande än vi någonsin skulle kunna föreställa oss, säger Bjarne Kragh.

- Vi får hela tiden nya uppgifter som vi måste lösa och förhålla oss till. Vi är också mycket långt borta från det övriga projektet och Team Rynkeby är fullständigt okänt i Australien. Det gör att det blir en ännu större utmaning att kunna skaffa sponsorer och övertala företagen att det är ett legitimt projekt att stötta.

- Men vi gör vårt bästa och vi har kommit långt-bland annat med involvering och hjälp från The Kids’ Cancer Project som är den australiensiska organisationen som mottar pengarna, säger Bjarne.

Flyttar gränser
Bjarne Kragh ångrar inte att han tog kontakt med Team Rynkeby för fyra år sedan för att få tillåtelse att starta ett lag i Australien.

- Nu har vi tränat ihop som ett lag i ett halvår och det är fantastiskt att se hur cyklisterna hela tiden utvecklas.

- När vi startade att cykla tillsammans var det en av cyklisterna som vände efter sju kilometer och körde hem. Samma cyklist körde förra helgen hela 180 kilometer med det övriga laget. Det är rörande för en fysioterapeut att uppleva. Det är helt klart att detta projekt flyttar gränserna på vad den enskilda individen tror sig klarar av, säger Bjarne Kragh.

Fick avslag i Danmark
Den Australiska lagkaptenen är född och uppvuxen i Sønderjylland men har bott de senaste 20 åren i Australiens huvudstad Canberra.

Första gången han fick höra talas om Team Rynkeby var genom en av hans fars vänner som skulle cykla från Danmark till Paris med Team Rynkeby till Sønderjylland.

När Bjarne frågade hur man skulle kunna komma med och fick veta att han inte kunde bli en i laget för att han inte bodde i Sønderjylland beslutade han sig för att försöka starta det första laget utanför Europa.

Detta lyckades efter tre år med en uppstart av Team Rynkeby Canberra på hösten 2013.

Startar på Stortorget i Aabenraa
Team Rynkeby Cabberra består av 32 cyklister och 10 servicepersoner, sju av cyklisterna och sju av service teamet är danskar och bosatta i Danmark. Resten ska ut på en 24 timmar lång flygresa från Canberra till Danmark för att ansluta till ”Tour de Paris” och sina teamkamrater i Bjarnes födelseort Aabenraa i Sønderjylland.

Team Rynkeby Canberra startar turen till Paris på Storetorv i Aabenraa den 5. juli 2014 kl. 9.

- De flesta av oss kommer till Danmark omkring den. 1 juli. Det ger oss tre dagar på de Danska landsvägarna där vi kan vänja oss vid att köra på högra sidan av vägen.

- Vi gläder oss mycket över att ansluta till projektet och till våra Danska team kamrater som har varit helt ovärderliga i uppstarten av Team Rynkeby Canberra, säger Bjarne Kragh.

Team Rynkeby består av 1.168 cyklister och 277 service deltagare fördelade på 26 olika lag i sex länder. Turen från Danmark till Paris är 1.300 km lång och startar den 4.-5. juli till den 11. Juli då alla lag möts upp i Paris och kör de sista 15 km i samlad trupp.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram