<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 30-06-2015

Taggisar ICE stickers - klistermärken som kan rädda liv

Taggisar ICE stickers är små klistermärken att fästa på sina cykelhjälm och cykel. Om en olycka inträffar finns viktig information sparad i klistermärket.

Förutom tex namn, personnummer, telefonnummer till anhöriga, mediciner och allergier, kan man även enkelt få fram GPS koordinater för den position man befinner sig på. Dessa koordinater kan hjälpa räddningspersonal eller anhöriga att snabbt hitta till olycksplatsen.

I år sponsras alla Team Rynkeby cyklister och serviceteam med specialdesignade Taggisar ICE stickers. ICE stickers är ett litet säkerhetsklistermärke att fästa på hjälmen och cykeln. Vid en olycka eller om man skulle bli sjuk finns viktig information om en själv sparad i klistermärket. Med hjälp av en app i en smartphone scannar man snabbt QR koden på klistermärket och får då fram informationen.

Förutom tex namn, personnummer, telefonnummer till anhöriga, mediciner och allergier, kan man även enkelt få fram aktuella GPS koordinater. Dessa koordinater kan man då läsa upp för 112 när man ringer dessa så de får en exakt position över var man befinner sig. Man kan även enkelt skicka dessa koordinater som ett larm via SMS till sina anhöriga eller teamledare med hjälp av en knapptryckning i tjänsten.

- Vi som cyklister är rätt utsatta på vägarna. När olyckan är framme så behövs information om den skadade direkt. Detta har vi i Team Rynkeby Malmö tyvärr fått erfara några gånger under vårens uteträningar. Tack vare taggisar har vi lätt och snabbt kunna få information och även gps position som gjort det lättare för hela räddningsarbetet, säger Pernilla Søgaard, kapten i Team Rynkeby Malmö

Specialutvecklat för Team Rynkeby
Specialutvecklat för Team Rynkeby är en ny Taggisar app för Android som gör det möjligt över internet kontinuerligt följa cyklisternas och teamens väg genom Europa till Paris, Se www.taggisar.se och @taggisar på Instagram för mer information.

Klistermärket är utvecklat av ett företag på Ideon Lund som heter Scantags AB och deras ICE stickers används redan av tusentals cyklister och motorcyklister runt om i Europa, USA och Australien.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram