<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 20-03-2020

Team Rynkeby – God Morgon har förhoppning om att genomföra Tour de Paris

Team Rynkeby Fondens styrelse tror fortfarande att det kommer att vara möjligt att genomföra sommarens cykeltur till Paris till förmån för svårt sjuka barn.

2 100 cyklister från åtta länder ska som planerat cykla ner till Paris med Team Rynkeby – God Morgon mellan den 4 till 11 juli 2020.

Huruvida resan kan genomföras är för närvarande osäkert på grund av rådande situation med Covid-19. Men välgörenhetsprojektet arbetar vidare i tron ​​att situationen i Europa kommer att ha normaliseras så pass mycket i sommar, att cykelturen kan genomföras mer eller mindre som planerat.

Detta säger Team Rynkeby Fondens CEO, Carl Erik Dalbøge, efter ett extra insatt styrelsemöte tidigare i dag.

- Team Rynkeby Fondens styrelse vidhåller tron på ​​att resan till sommaren kan genomföras mer eller mindre som vi brukar göra. Vi fortsätter därför att arbeta utefter detta. Vi följer naturligtvis löpande rapporteringar och följer rekommendationerna från de lokala hälsomyndigheterna. Styrelsen kommer att fatta beslut om cykelturen kan genomföras eller inte, under andra halvan av maj, säger Carl Erik Dalbøge.

Började säsongen bra
För närvarande har Team Rynkeby Fonden avbrutit alla lagaktiviteter – fram till den 29 mars 2020.

- Vi började säsongen otroligt bra och det var på full fart från början. Vi har aldrig haft så många företag som stödjer projektet tidigare. I år har totalt 1 441 företag sin logotyp på våra kläder, och vi anade tidigt på säsongen att vi skulle lyckas med ett nytt insamlingsrekord. Men på grund av rådande läge i världen, kommer vi nu få en utmaning i avseende om vi kommer att slå fjolårets rekord, då vi för tillfället pausat projektet, säger Carl Erik Dalbøge och fortsätter:

- För närvarande tränar våra deltagare individuellt, men det finns givetvis en gräns för hur länge deltagarna kan träna ensamma om det ska vara säkert att cykla till Paris i större grupper, säger han.

Team Rynkeby är världens största välgörenhetscykelprojekt. I år består projektet av 2 100 cyklister och 550 servicedeltagare fördelade på 57 lag från åtta länder. I Sverige har Team Rynkeby - God Morgon samlat in 157 miljoner kronor till Barncancerfonden sedan starten i Sverige 2011.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram