<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 22-04-2021

Team Rynkeby – God Morgon sadlar om och kör Tour de Suede i sommar

För andra året i rad måste Team Rynkeby – God Morgon ställa in sin resa till Paris på grund av coronapandemin. Istället gör de över 600 svenska deltagarna sig nu redo för en resa runt i Sverige.

Från den 10-17 juli skulle mer än 2500 cyklister och volontärer från åtta länder resa till Paris med Team Rynkeby Fonden för att samla in pengar till barn med kritiska sjukdomar.

Men för andra året i rad sätter coronapandemin käppar i hjulet för de gulklädda välgörenhetscyklisternas resa till den franska huvudstaden.

Idag beslutade en enhällig styrelse för Team Rynkeby Fonden att ställa in årets resa till Paris.

- Det var verkligen inte det vi hade hoppats på. Vi hade verkligen sett fram emot att avsluta i Paris - särskilt på grund av förra årets avbokning. Men naturligtvis får vi inte äventyra hälsan hos våra deltagare eller andra människor vi möter på vägen. Och som det ser ut kommer det inte att vara möjligt att genomföra resan på ett ansvarsfullt sätt i juli, säger Ivan Thyregod, styrelseordförande i Team Rynkeby Fonden.

Sadlar om
En av utmaningarna för Team Rynkeby – God Morgon är att med den planerade vaccinationsstrategin kommer endast en liten del av deltagarna att vara fullt vaccinerade i juli. Och även med ett coronapass vid avresan är det omöjligt att säkra tester för alla deltagare vid rätt tidsintervall så att coronapasset kan upprätthållas under vägen. Samtidigt drabbas Frankrike och Tyskland för närvarande extra hårt av en tredje våg av restriktioner och avstängningar.

- Med all den osäkerhet vi möter på grund av viruset, vilar vårt beslut också på en önskan att se till att våra deltagare får en livsupplevelse och samtidigt säkerställa att vi fortsätter att kunna sätta barn med kritiska sjukdomar på dagordning. Därför fokuserar vi på nationella turer i de enskilda länder där vi har lag. Med detta beslut gör vi också det möjligt för våra över 2500 deltagare och deras familjer att planera sina sommarlov bättre, säger Ivan Thyregod.

Aktiverar Tour de Suede
Avbokningen kommer därför inte göra så att de 600 Team Rynkeby – God Morgon deltagarna byter ut cykeln mot en solstol i sommar, menar Paul Chronqvist Svensson, landschef för Team Rynkeby – God Morgon Sverige.

- Vi har naturligtvis vetat att det fanns en relevant risk till att vi inte skulle kunna komma till Paris i sommar. Därför har våra sexton svenska lag också arbetat länge med att ordna en Tour de Suede, som kommer att ta oss igenom några av Sveriges vackraste områden. Den planen aktiveras nu, säger Paul Chronqvist och fortsätter:

- Oavsett destination ligger det i Team Rynkeby – God Morgons hjärta och själ att stödja barn med kritiska sjukdomar via Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Och vi stoppar inte det arbetet bara för att vi inte åker till Paris. Team Rynkeby – God Morgon deltagarna har under det senaste året visat sig redo för förändring och varit mycket kreativa i att skapa nya initiativ och aktiviteter. Och jag är också helt säker på att vi kommer att skapa ett cykelevenemang i sommar. Vi ställer inte in, vi ställer om och sådan är den riktiga Team Rynkeby – God Morgon andan, säger Paul Chronqvist.

När Team Rynkeby Fonden nu sätter sig i sadeln i sommar blir det för 20:e gången som det gulklädda välgörenhetscykellaget cyklar in pengar till barn med kritiska sjukdomar. Under åren har Team Rynkeby Fonden samlat in nästan 500 miljoner för barn med kritisk sjukdom - varav 200 miljoner har samlats in i Sverige.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram