<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 12-08-2015

Team Rynkeby byter ankomstdag i Paris

Team Rynkeby ändrar sin ankomst i Paris från fredag ​​till lördag nästa år. Det är på grund av trafiken i den franska huvudstaden.

Team Rynkebys växande storlek skapar nu rynkor i pannan på den franska polisen när de ska garantera säkerheten för välgörenhets cykellaget Team Rynkeby när de slutför sin årliga cykeltur till Paris med 14 kilometers parad genom den franska huvudstaden.

Därför har Team Rynkeby i samråd med de Parisiska myndigheterna beslutat att flytta cykellagets ankomst från fredag ​​eftermiddag till lördag eftermiddag nästa år.

Detta görs för att minska trafikproblemen som cykellaget skapar när de 1600 cyklisterna tillsammans kör genom den Parisiska rusningstrafiken.

- Den här sommaren var vi 1400 cyklister som bildade en två kilometer lång kolonn genom Paris när vi avslutade touren. Nästa år kommer vi förmodligen att vara omkring 200 fler, och här når vi gränsen för vad som är säkert när vi cyklar in i Paris på en fredag ​​eftermiddag, säger Carl Erik Dalbøge, chef för Team Rynkeby Fonden och fortsätter:

- Därför har vi, i samråd med de parisiska myndigheterna beslutat att flytta ankomstdagen från fredag ​​till lördag, där trafiken är betydligt lugnare.

Körs i vecka 28
Resan till Paris köra fortsatt under vecka 28, vilket innebär att den sju dagar lång resa till Paris nästa år löper från söndag 10 juli till lördag, 16 juli, 2016.

Flera lag kommer i praktiken att börja dagen innan.

- Det finns skillnader i hur långt de 38 lokala lagen har till Paris och det är därför de flesta lag faktiskt börjar turen med en prolog lördagen den 9 juli, säger Carl Erik Dalbøge, det har gett projektets researrangör lite extra arbete att ändra bokningar.

- I år har vi använt 164 olika hotell, och många av dem vi har redan bokat för nästa år. Detta innebär att alla datum ska bokas om, men det klarar vi också förmodligen, säger Carl Erik Dalbøge.

Om du vill vara en del av Team Rynkeby 2016, så ska du ansöka om en plats i laget innan 20 Aug 2015.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram