<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 11-07-2015

Team Rynkeby-direktör: Den bästa turen någonsin

Team Rynkeby Fondens direktör Carl Erik Dalbøge, tvivlar inte på att när turen i år ska utvärderas så kommer det att vara den bästa turen någonsin, säger han.

I fredags tog tusentals anhöriga emot cyklisterna på Place Vauban bakom Invalidkyrkan och bidrog till en vacker och rörande ankomst i Paris för 1400 cyklister. Nu är torget rensat och Team Rynkebys bilkortege på mer än 150 bilar börjar rulla hem från Paris.

På Team Rynkeby Ringes hotell i Paris är det dags för Team Rynkeby Fondens direktör Carl Erik Dalbøge, att göra en bedömning av resan - och han är mycket nöjd.

- Det har varit en helt fantastisk resa. Vädret har varit med oss, stämningen har varit i topp, cyklister och serviceteam har varit väl förberedda för uppgiften och presterat på hög nivå. Ruttgrupperna har lagt bra vägar så det är minimalt med kilometer som körts fel, säger Carl Erik Dalbøge som innan resan var mest angelägen om incyklingen i Paris.

- Vi hade en hel del att förbättra från förra året då ankomsten till Paris var en något rörig affär. I år hade vi tagit ett stort grepp om detta, cyklisterna kom iväg i tät klunga från platsen på Place de la Fontaine aux Lions i nordöstra hörnet av staden, och polisen eskorterade cyklisterna genom gatorna för att säkerställa deras säkerhet. Och sedan var det bara en otroligt vacker och gripande ankomst till Les Invalides, säger Carl Erik Dalbøge och tillägger:

- Jag kan utan att blinka säga att det har varit den bästa resan någonsin.

Värmen utmanade
Team Rynkebys resa började utmanande och hårt. Redan på första etappen drabbades lagen av otroliga temperaturer i norra Tyskland, och flera cyklister var tvungna att bryta den första etappen.

Lagen har dock varit bra på att vidta försiktighetsåtgärder, säger Carl Erik Dalbøge.

- Många av lagen valde som en följd av värmen att starta etapperna lite tidigare än vanligt för att undvika värmen. Dessutom har lagens läkare informerat och sett till att lagen tagit extra vattendepåer och raster, och det har i allmänhet varit mycket fokuserad på att cyklisterna har fått i sig tillräckligt med vätska och salt, säger Carl Erik Dalbøge.

Få olyckor
Trots att Team Rynkeby i år körde till Paris med det största startfältet någonsin har de 32 lagen haft få allvarliga olyckor.

- Lagen har haft mycket bra fokus på säkerhet och cyklisterna har tagit väl hand om varandra och vi har även haft vädret med oss. Vi har haft några olyckor som kräver behandling, men allt som allt har det gått otroligt bra, säger Carl Erik Dalbøge och tillägger:

- I detta sammanhang vill jag rikta en hälsning till de cyklister som inte kunde fullfölja resan på grund av en olycka, och jag hoppas att de snart kommer att vara redo att ge sig ut på cykeln igen, säger direktören.

Team Rynkeby stängs långsamt ner för sommaren. Om du vill vara en del av nästa års lag, så måste du ansöka före den 20 augusti år 2015.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram