<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 11-05-2015

Team Rynkeby-direktör: Vi ska alla bli bättre på att visa hänsyn!

Den danska polisens nya åtgärder mot cyklister som inte följer lagen välkomnas av Team Rynkeby Fondens direktör.

Allt för många landsvägscyklister är inte medvetna om hur man beter sig i trafiken. De blockerar vägarna vid klungkörning i stora grupper och deras cyklar är sällan utrustade med reflexer, ljus och klockor som lagen påvisar.

Det är budskapet från den danska polisen som nu kommer att vidta riktade åtgärder mot cyklister som inte följer lagen.

- Vi kommer inte att fortsätta att finna oss i det - och därför sätter vi in extra resurser för detta. Motionscyklister kommer att kontrolleras på alla håll och kanter och de kommer att bötfällas för brott om de inte följer lagen, säger Henrik Suhr, polis och presskoordinator på Nordsjälland Polisen, till Radio24syv.

Team Rynkebys direktör backar upp!
Meddelandet från polisen välkomnas av Team Rynkeby Fondens direktör Carl Erik Dalbøge.

- Jag håller fullständigt med polisen. Alltför många landsvägscyklister tar alltför lätt på vägtrafiklagen och är en olägenhet för annan trafik. Detta leder till farliga situationer och bidrar till att förvärra relationen mellan bilister och cyklister, säger Carl Erik Dalbøge.

- Cyklister som bryter mot lagen måste naturligtvis bötfällas i enlighet med trafiklagstiftningen, fortsätter han.

Alla måste visa respekt
Carl Erik Dalbøge tror inte att landsvägscyklisten är ensamt ansvarig för det ansträngda förhållandet mellan cyklister och bilister.

- Det har varit en brutalisering av trafikkulturen under de senaste åren. Alltför många människor tänker bara på sig själva när de vistas i trafik - det gäller alla typer av trafikanter. Vi måste alla bli bättre att visa respekt och ge utrymme för varandra, säger Carl Erik Dalbøge och fortsätter med en retorisk fråga.

- Är det verkligen så viktigt att komma fram ett par minuter snabbare så att man är beredd att sätta sin medtrafikanters liv och lem på spel?

Trafiketiska riktlinjer
Team Rynkeby vill bidra till att förändra trafikkulturen. Därför måste alla cyklister i Team Rynkeby skriva under på att de kommer att följa Team Rynkeby trafiketiska riktlinjer för att delta och göra Team Rynkeby till "Skandinaviens mest hänsynsfulla cykelteam".

- Det löser självklart inte hela problemet men det är viktigt för oss att vi skickar en tydlig signal till våra deltagare att vi inte accepterar vårdslöst beteende på vägen, eller någon annanstans, säger Carl Erik Dalbøge.

Team Rynkeby cyklar till Pars från den 3 till den 10 juli 2015.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram