<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 07-07-2019

Team Rynkeby-direktören: "Det här ska vi vara riktigt, riktigt nöjda med"

Det var en mycket nöjd Team Rynkeby-direktör som hälsade över 2 500 Team Rynkeby-deltagare välkomna till Paris igår.

Dagen efter, Paris: Om Team Rynkeby-deltagarna sover lite extra länge idag så har de verkligen förtjänat det. Deltagarna har gjort en utomordentlig insats under de senaste 10 månaderna.

Därför var det också en särskilt nöjd Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden, som hälsade var och en av de gulklädda välgörenhetscyklisterna välkommen till Paris, när deltagarna från de 54 lagen började rulla in på Prairie du Cercle Sud vid 12-tiden igår.

- Jag tror att vi planeringsmässigt och organisatoriskt har tagit ett litet steg uppåt i år. Vi har såklart fortfarande saker vi kan göra bättre, men när jag pratar med lagen så känns det som att vi lyckats skapa ett bättre projekt på ett stort antal parametrar, säger Carl Erik Dalbøge och fortsätter:

- Vi ska vara otroligt nöjda med säsongen i sig och vi ska vara glada att det fortfarande finns många saker som vi kan göra ännu bättre, till exempel inom planering och information.

Otroligt få olyckor
Team Rynkeby-fältet har varit rekordstort i år.

Inte mindre än 2 000 cyklister och 500 medhjälpare, uppdelade på 54 Team Rynkeby-lag ifrån sju länder, har varit med på den åtta dagar långa cykelturen till Paris till förmån för kritiskt sjuka barn.

Och trots att många av dem aldrig suttit på en racercykel innan de kom med i Team Rynkeby-projektet för 10 månader sedan, så har årets tur haft otroligt få olyckor.

- Givetvis har vi haft olyckor och skador, och det gör alltid ont när man får höra vad som hänt. Men samtidigt finns det många lag som inte har haft några olyckor, säger Carl Erik Dalbøge.

- Jag känner till två deltagare – en dansk och en norsk – som har skickats hem på grund av sjukdom, och vi har en finsk deltagare som har brutit armen och några svenskar som hamnat på sjukhus efter att ha krockat med en stolpe på vägen, men de är okej efter omständigheterna. Så även här kan vi känna oss nöjda. Vi har några lag som tar säkerheten på väldigt stort allvar, fortsätter han.

Vi kan göra det bättre
Carl Erik Dalbøge kommer att utvärdera årets resa under de kommande månaderna, och en av sakerna som han vill lägga lite extra fokus på är hur Team Rynkeby Fonden säkrar en tydlig produkt för deltagarna och samtidigt har utrymme för lokala skillnader och tolkningar, vilket alltid varit en del av projektets DNA.

- Det finns en utmaning i att å ena sidan acceptera att det finns vissa skillnader i lagen och hur man gör saker lokalt, och samtidigt ha ett tydligt Team Rynkeby-koncept. Här försöker vi fortfarande hitta rätt balans, bland annat när det gäller hur vi rör oss i trafiken, hur fort vi cyklar och hur många raster vi har längs vägen. Det är några av sakerna som vi kommer att diskutera under de kommande månaderna, säger Carl Erik Dalbøge och avslutar:

- Det är en fantastisk känsla att vara riktigt, riktigt nöjd med ett projekt och samtidigt veta att det finns saker som vi kan göra ännu bättre.

Om du vill vara med i Team Rynkeby 2020 så kan du skicka in en ansökan via Team Rynkebys webbplats. Ansökan ska vara inne senast den 25 augusti 2019.


Texten är översatt från danska till svenska av AdHoc Translations.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram