<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 16-09-2017

Team Rynkeby donerar 26,7 miljoner och blir Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare

Välgörenhetscykellaget Team Rynkeby donerar 26,7 miljoner SEK till förmån för kampen mot barncancer - och slår därmed historiskt rekord och blir Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Det stod klart när checken lämnades över på Sundstorget i Helsingborg idag.

Rungande applåder och dånande jubel utbröt på Sundstorget i Helsingborg, när Team Rynkeby för första gången offentliggjorde och lämnade över den rekordstora checken till Barncancerfonden. Beloppet 26.747.192 SEK prydde den stora check som räcktes över till Anne Grefberg, tf. generalsekreterare på Barncancerfonden. Det är en ökning på 41 procent från föregående års donation. - Deltagarna har lagt ner hjärta och själ i detta projektet - och engagemanget visar resultat, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige. Jag vill rikta ett innerligt tack till alla som under året lagt oändliga timmar på att samla in pengar och sprida kunskap om barncancer. Inte minst vill jag tacka alla generösa företag, privatpersoner och deltagare i Team Rynkeby Skolloppet som alla bidragit till den donationssumma som står på checken här idag.Historiskt rekord

2016 samlade Team Rynkeby totalt in 84,1 miljoner kronor, varav 18,9 gick till Barncancerfonden i Sverige. Året därinnan slutade insamlingsbeloppet på 13,4 miljoner kronor. Det är en stadig ökning, som gör att fler livsviktiga projekt kommer kunna finansieras genom Barncancerfonden. - Barncancerfonden är fullt och helt finansierat via gåvor och donationer och vi hade inte kunnat arbeta så intensivt som vi gör varje dag för att utrota barncancer utan den fantastiska insats som Team Rynkeby gör, berättar Anne Grefberg, tf. generalsekreterare på Barncancerfonden. Stora donationer är inte bara en möjliggörare av vårt arbete, men det är även en inspiration, motivationsfaktor och sporre för oss att varje dag göra oss förtjänat av det förtroende det innebär att samla in pengar till våra ändamål.

Framgångsprojektet som fortsätter att engagera

- Projekt som Team Rynkeby engagerar för att det finns ett behov av att vara en del av något som är större än en själv, som bidrar till något som är till godo för utsatta barn och som känns bra i magen, säger Anne Grefberg. Att du kan bedriva din favoritaktivitet samtidigt är en oslagbar kombination. Team Rynkeby är en framgångssaga med en stark kultur, som jag är djupt imponerad av. Vi på Barncancerfonden är otroligt stolta över vårt samarbete och ser fram emot fortsättningen!

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram