<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 09-06-2017

Team Rynkeby expanderar med fem nya lag 


1900 cyklister förväntas att sätta kursen mot Paris nästa sommar, då Team Rynkeby Fonden expanderar Nordens största välgörenhetscykellag med fem nya lokala lag. 


Intresset för att cykla till Paris med Team Rynkeby ökar ständigt i de nordiska länderna. Därför väljer Team Rynkeby Fonden nu att expandera med fem nya, lokala lag till nästa projektår. 

Därmed förväntas 1900 cyklister och 450 servicedeltagare fördelat på 49 lokala lag, från sex olika länder kommer att genomföra Tour de Paris med Team Rynkeby i vecka 27 nästa sommar. De fem nya lagen fördelas på tre nya lag i Sverige, ett i Norge och ett i Finland. 


- Kännedomen kring Team Rynkeby ökar fortsatt i Norden, vilket innebär att även intresset för att delta i projektet ökar. Team Rynkebys fokus på att etablera en stark social gemenskap mellan människor och samtidigt ge dem möjlighet att göra något gott för själva, medan de gör något gott för andra är något som ligger i tiden och har blivit mycket populärt. Vi har ett stort fokus på att ge dessa människor en upplevelse för livet, säger Carl Erik Dalbøge, direktör i Team Rynkeby Fonden. Stor expandering i Sverige
Det störst växande deltagarantalet syns just nu i Sverige, vilket bland annat kan bero på att Barncancerfonden valt att lägga ner välgörenhetscykelprojektet Ride of Hope Europe. 

Därmed går några av de tidigare Ride of Hope-lagen in under Team Rynkeby Sverige, så att deltagarna kan fortsätta deras arbete för Barncancerfonden i Team Rynkebys regi, berättar Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige

- Det blir en otroligt spännande förändring, där vi kan lära oss mycket av varandra. Det är inget tvivel om, att det här kommer att lyfta vårt insamlingsarbete och utöka vår närvaro på fler platser i Sverige. Men det blir självklart också ett stort arbete att etablera så många nya lag på samma gång i ett land. Vårt viktigaste fokus blir nu att säkra en världsklassig upplevelse för deltagarna, säger Paul Chronqvist-Svensson. De nya svenska Team Rynkeby-lagen blir placerade i Linköping och Skaraborg, samt ett till lag i Göteborg. Utöver det arbetas det nu med att skapa ytterligare ett lag på Gotland, men lagets framtid beror på hur många som ansöker innan sista ansökningsdag den 20 augusti. Skicka in din ansökan här.Tour de Paris kommer att ske i vecka 27 nästa år. Då består Team Rynkeby av 18 danska lag, 16 svenska lag, sju finska lag, sex norska lag och ett färöiskt lag samt ett isländskt lag - sammanlagt 49 lag. De nya lagen är: Sverige:
Team Rynkeby – God Morgon* Linköping
Team Rynkeby – God Morgon Göteborg Nord
Team Rynkeby – God Morgon Skaraborg

Norge:
Team Rynkeby – God Morgon Hedmark/Oppland

Finland: *
Team Rynkeby – God Morgon Vaasa

*Team Rynkeby utökar sin namnsponsring i Sverige, Norge och Finland inför nästa projektår, då juicemärket ”God Morgon” tar över finansieringen av Team Rynkeby Fondens aktiviteter i dessa tre länder. Därför byter alla lag i Sverige, Norge och Finland namn till ”Team Rynkeby - God Morgon”

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram